Partnern bästa sällskapet på shoppingresan

Av den 30 oktober, 2016

När svenskar åker på shoppingsemester tar vi helst med oss en partner. Föräldrar, däremot, döms ut som ressällskap när det handlar om shopping, visar en ny undersökning från Expedia.

11 000 personer från elva europeiska länder har medverkat i nätresebyrån Expedias undersökning om vanor och attityder till shopping i samband med resor.

Resultatet visar att såväl svenskar som européer överlag skulle välja sin partner som ressällskap vid en shoppingsemester. Över hälften av svenskarna (54%) och lika stor andel totalt sett i under-sökningen, har angett detta. Det näst populäraste alternativet är att åka tillsammans med en kompis (26%).

Det är intressant och samtidigt en smula förvånande att så många föredrar en partner framför en vän. Shopping som företeelse förknippas ju ofta med kompisar och socialt umgänge. En annan spännande insikt är att de som väljer att resa ensamma på shoppingresa är fler än de som väljer att ta med en förälder, säger Susanne Svensson, talesperson på Expedia.se

Finländarna (11%) är de som i högst utsträckning kan tänka sig att resa själv på shoppingsemester medan spanjorerna (2%) är de som i minst utsträckning kan tänka sig det. Fransmännen (6%) är mest öppna för att åka på shoppingsemester med en förälder medan danskarna (1%) är minst öppna för det alternativet.

På Expedias specialsajt finns mer inspiration och tips för den som vill åka på shoppingresa.

Topplista: Personer vi helst tar med på shoppingresa

Resultat samtliga länder:

  1. Partner 54%
  2. Bästa kompis 26%
  3. Ensam 6%
  4. Annan person 5%
  5. Förälder 4%

Baserat på svar från 11 000 respondenter i 11 länder

Resultat svenskar:

  1. artner 54%
  2. Bästa kompis 22%
  3. Annan person 8%
  4. Ensam 6%
  5. Förälder 4%

Baserat på svar från 1000 svenska respondenter

Om undersökningen:
Rapporten bygger på en undersökning som omfattar totalt 11 000 personer från elva länder: Sverige, England, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Finland, Nederländerna, Danmark och Norge. Undersökningen är genomförd mellan 27 juli och 8 augusti 2016 av det oberoende marknadsundersökningsföretaget OnePol, på uppdrag av Expedia.

You must be logged in to post a comment Login