Pär Strömberg tilldelas kulturstipendium

Av den 25 oktober, 2016

Nu delar Sollentuna kommun ut 60 000 kronor i stipendium till konstnären Pär Strömberg för konstnärlig gestaltning av Törnskogen.

Kulturstipendiet till internationellt etablerad konstnär

Konstnären Pär Strömberg, född 1972, är utbildad vid Gerrit Rietveld Akademie i Amsterdam och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, han är bosatt i Sollentuna och verksam konstnär.

Han är ett etablerat namn på den internationella konstscenen och har under många år undervisat i måleri på konstskolan i Örebro och på Rietveld Akademin i Amsterdam, Pär Strömberg målar ofta i stora format med olja på duk av öde landskap, djupa skogar och mörka himlar men under senare år har hans fokus skiftat åt mindre verk på papper.

Hans konst finns på flera stora museer och i privata samlingar världen över, stipendiet på 60 000 kr gör att Pär Strömberg kan frigöra mer tid för sitt måleri.

Jag undervisar redan mindre än förra året för att frigöra än mer arbetstimmar. Med små barn hemma är jag i behov av tid för kommande utställningar och för att bredda min produktion av målningar som kräver både resande, förkovran och ateljétid. Jag har redan påbörjat arbetet med en ny svit akvareller, eventuellt även en svit litografier som bygger på naturbetraktelser med äldre byggnader i bland annat Törnskogen i Sollentuna. Genom Sollentuna bibliotek har jag hittat en del intressant material och hoppas kunna undersöka platser på egen hand för att fullborda en omfattande Sollentunasvit under kommande år, säger Pär Strömberg.

Törnskogen

Törnskogen

Kultur & Musik
Örebroguiden

Bild på Pär Strömberg från orebrokonstskola.se

You must be logged in to post a comment Login