Par i Kungar på Örebro Slott

Av den 18 juli, 2018

Elisabeth Ahlmark är landshövding i Örebro län och har sitt hem på slottet mitt i staden. Hon är – förutom en omtyckt landshövding – även en stor bakfantast och är på väg att komma med i Guinness rekordbok i kategorin ”Längsta gräddning av bakverk”.

När hon upptäcker att hennes man Viking har fallit tillbaka i sitt spelmissbruk och ”lånat” stora summor med pengar från hennes representationskonto hos länsstyrelsen får hon panik.
Genom att övertala sin man (som är duktig på att imitera) att ta på sig rollen som chefen på stadshotellet – och i dennes namn ta emot etthundratusen kronor i prispengar från en lajvförening – tror hon att problemet är löst.

Det visar sig dock att maken missförstått vem han ska imitera och när han kommer till prisutdelningen iklädd rollen som Sveriges kung, Carl XVI Gustav, blir förvirringen total.

Efter att en obegåvad skvallerjournalist, en målmedveten beroendeterapeut, en kontrollant från Guinness rekordbok samt den riktiga pristagaren anlänt till slottet tror Elisabeth att situationen inte kan bli mycket värre.

Men… det kan den…

Par i Kungar kan ses på Örebro Slott Borggården från och med onsdag 18 juli fram till söndag 29 juli.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro Slott
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login