Paolo Scavino Langhe Nebbiolo 2014 ett vin för påsksteken

Av den 14 april, 2017

Idag provar jag ett lite dyrare vin men med 89 kronor för en halvflaska är det på inga sätt oöverkomligt, och som jag sagt förut, det kan vara bättre att köpa en halvflaska för sin vinbudget än en hel då kvalitén brukar bli betydligt bättre.

Paolo Scavino Langhe Nebbiolo är ett kraftfullt vin som gör sig bäst till lite kraftigare kötträtter, jag skulle kunna tänka mig detta vin till påskdagsmiddagens stek och då kanske en lamm eller viltstek med gräddsås, gelé och pressgurka.

Doften är nyanserad med viss fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, rosor och cederträ.

Smaken är nyanserat kraftfull med toner av mörka körsbär, rosor, fat, cederträ, vanilj och kakao.

Detta är ett vin att njuta till en vällagad måltid av lite rustikare karaktär och fruktsyran tillsammans med de mjuka tanninerna kommer att svara upp fint även mot en fetare sås, så var inte rädda att även prova det till tillexempel en ryggbiff med bearnaisesås.

Paolo Scavino Langhe Nebbiolo är ett bra exempel på lite kraftigare italienska viner som skiljer sig rätt mycket från sina franska syskon, jag tycker att om man är nyfiken på ett lite kraftfullare rödvin men inte riktigt vågat så är detta ett bra vin att börja med.

Paolo Scavino Langhe Nebbiolo 2014
Pris: 89 kronor
Volym: 37,5 centiliter
Nummer: 2368

Paolo Scavino Langhe Nebbiolo 2014 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login