Paketerade äventyrsresor till världens höjdpunkter

Av den 24 augusti, 2018

Tanken på att bestiga Kilimanjaro, besöka Mount Everest Basecamp eller vandra i Anderna kan kännas främmande för den klassiska resenären. Men för den som vill följa med på ett riktig äventyr krävs endast viljan och äventyrslystern. Det menar reseproducenten Peter Widman på Rolfs Flyg & Buss, och nu lanserar företaget paketresor för den äventyrliga resenären.

Idag har både vandrings- och träningsresor hittat sin plats hos resenärer över hela landet, där kombinationen av fysisk ansträngning och vacker natur faller väl med det ökade intresset för träning och välmående. För många människor kan resan tjäna flera syften, däribland möjligheten att upptäcka sin egen prestationsförmåga. Samtidigt är sökandet efter en upplevelse utöver det vanliga något som för tankarna mot mer spektakulära resmål.

”Glöm därför allt du vet om weekend-, sol- och badresor. Tänk dig istället övernattningar i tält, vandringar högt över havsytan och mäktiga bergsvyer.” Så sammanfattar Peter Widman företagets nya äventyrsresor som startar 2019.

-Vi vill kunna erbjuda en upplevelse för livet till den som tror sig ha upplevt det mesta. Men vi vill även göra det möjligt för den glada amatören att följa med, och detta till ett marknadsmässigt lågt pris. Vi ser att många äventyrsresor har en något hög tröskel beträffande både pris och egen koordinering av resan, i form av att man behöver boka flyg och dylikt själv. Därför lanserar vi äventyrsresor där allt ingår, säger Peter Widman.

För den som bestämt sig för att uppleva något utöver det vanliga erbjuder företaget tre äventyrsresor:

Inkaleden
Vandring in i inkafolkets mytomspunna rike, där resenärer får tar del av storslagna ruiner och häpnadsväckande ingenjörskonst. Resenärerna startar med en vandring i Cusco, som en gång var Inkarikets huvudstad, och vandrar sedan längs den berömda inkaleden mot Machu Picchu, ett av världens sju underverk. Vägen dit går längs höga bergsluttningar och genom landskap som erbjuder vyer som blir svåra att glömma. Under vår väg kommer resenärerna även att korsa kristallklara bäckar, frodiga dalgångar samt ett naturreservat med karakteristiska Polylepis-träd. Spåret fortsätter därefter genom branta raviner och grästäckta landskap fram till ”Dead Woman’s Pass”, som är inkaledens högsta punkt.

Kilimanjaro
Målet på detta äventyr är förstås att bestiga Afrikas högsta berg Mt. Kilimanjaro och nå Uhuru Peak som är beläget 5 895 m.ö.h. För att inte drabbas av höghöjdssjuka krävs att man vandrar både upp och ner för att acklimatisera kroppen. Allt eftersom vandringen fortlöper minskar temperaturen, ibland ner till -15 grader, och vegetationen börjar lysa med sin frånvaro. Efter att ha vandrat cirka 50 km nås slutligen och bokstavligen höjdpunkten på resan, där soluppgången beskådas och lugnet avnjuts.

Mount Everest Basecamp
En vandring som bjuder på mäktiga vyer över Himalayas dimhöljda jättar. Resan påbörjas i kulturhistoriska Kathmandu, och söker sig sedan upp på högre höjd. Här går man längs flodbankar och vackra rhododendronskogar till små byar som ligger belägna med makalös utsikt över några av världen högsta bergstoppar, däribland Kala Patthar, den svarta klippan, som ligger på hisnande 5 500 meters höjd. Härifrån har man en 360-graders vy över jättarna i Himalaya, från Pumori i väst till Nuptse, Lhotse och Everest. Man kan nog lugnt påstå att det är en av de mest häpnadsväckande vyerna i världen. På vägen tillbaka till Gorakshep får resenärerna dessutom chansen att överblicka Everest och Pumoris gnistrande issjöar.

FAKTA
Läs mer om resorna här »

Resa | Äventyrsresor
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login