På TV | Sofias änglar tillbaka för att hjälpa hårt drabbade familjer

Av den 8 augusti, 2016

Den sjunde säsongen av Sofias änglar startar i Kramfors. Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm besöker Lotta, som för två år sedan förlorade sina två små söner i en familjetragedi som skakade Sverige. Nu försöker hon och hennes dotter bygga upp sina liv igen, och Sofias änglar hjälper dem att göra färdigt ett hem där de kan finna lugn. Sofias änglar sänds måndagar 20:00 i Kanal 5 med start den 22 augusti.

Sofias änglar fortsätter att beröra och engagera. Efter en stark sjätte säsong med fina program och rekordtittarsiffror ger sig Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm i höst åter ut för att hjälpa människor runt om i landet som av olika anledningar hamnat i svåra situationer. Praktiska vardagsbestyr har fått skjutas upp på obestämd framtid när motgångar, kriser eller sorg har krävt både tid och kraft. Änglarna kommer med avlastning och stöd där det behövs som mest.

Sofias änglar får säsongsstart i Kanal 5 måndagen den 22 augusti 20:00.

– Vi är oerhört tacksamma över att så många uppskattar Sofias änglar och att vi får göra ännu en säsong. Ibland är inspelningarna känslomässigt väldigt jobbiga. Vi möter människor som råkat ut för saker som man knappt kan föreställa sig, människor som drabbats av stor och svår sorg, men som på något sätt ändå lyckas hitta kraft och vilja att ta sig vidare. Det är en ynnest att få vara med och på något litet sätt kunna hjälpa dem, säger Sofia Wistam.

I den sjunde säsongens första avsnitt besöker Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm Lotta, vars historia har berört hela Sverige. För tre år sedan förlorade hon sina två små söner, tre och fem år gamla, när barnens pappa tände eld på det fritidshus på Dalarö där de låg och sov. Pojkarnas sjuåriga storasyster lyckades i sista stund ta sig ut trots att huset bommats igen utifrån, men hon tvingades förtvivlat inse att hon inte kunde rädda sina småbröder undan lågorna. Lottas exmake dömdes till livstids fängelse för mord.

Varje dag sedan den där septembermorgonen 2013 när polisen ringde på hennes dörr har Lotta kämpat för att överleva. En tid efter den ofattbara tragedin bestämde sig Lotta för att hon och dottern måste flytta för att kunna börja bygga upp ett liv och en vardag igen. Med sina föräldrars hjälp köpte hon ett hus med renoveringsbehov i sin gamla hemort Kramfors, men kraften att göra i ordning huset har inte funnits. Sofias änglar kommer dit för att hjälpa mor och dotter och på alla sätt de kan underlätta deras vardag.

Sofias änglar produceras av Nordisk Film TV och sänds fjorton måndagar med start den 22 augusti 20:00 på Kanal 5.

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login