På TV | Oemotståndlig USA-insprirerad bakning med Roy Fares

Av den 10 mars, 2015

Roy Fares är en av Sveriges främsta konditorer med en passion för de allra läckraste och njutfulla smakerna. Nu tar han med oss till Kalifornien och de allra godaste, vackraste, maffigaste och mest frestande bakverken som USA har att erbjuda. I United States of Cakes får vi veta hemligheterna bakom en maffig double chocolate raspberry cake, hur man får till en perfekt key lime pie eller hur mycket len fyllning man kan få in i en chocolate cheesecake peanutbutter cake.

I United States of Cakes tar mästerkonditorn Roy Fares med oss på en frestande resa till sin favoritplats i världen när det kommer till bakverk, desserter och andra godsaker – Kalifornien. Med utgångspunkt i hans bok med samma namn som utsågs till världens bästa bakbok i kokboks-VM förra året får vi beskåda, inspireras av och lära oss knepen bakom de livsbejakande och maffiga bakverk som amerikaner är så bra på. Vi får följa med till Roys favoritcaféer och bagerier i delstaten och möta människor som alla är experter inom sitt område.

Jag älskar den amerikanska västkusten både för deras fantastiska bakverk och för den generösa och öppna attityden – ”more is more” är devisen. I United States of Cakes delar jag med mig av mina favoritställen i Kalifornien och träffar inspirerande personligheter som delar min passion för allt som är sött, säger Roy Fares.

Hemma i Roys kök i Stockholm blir det sen massor av bakning när han visar hur man gör en mängd goda saker inspirerade av resorna till USA. Maffiga tårtor, klassiska pajer, spännande cronuts, en mängd olika oemotståndliga cupcakes, glass, churros, cake pops och mycket, mycket mer.

Roy får också besök i sitt kök av kända svenskar och bagar- och konditorprofiler, till exempel Carina Berg, Marie Serneholt, Sebastien Boudet och Ebba von Sydow. Tillsammans bakar de läckerheter som banana cream pie, oreo chocolate cheesecake, rocky road ice cream och apple donuts.

I Kalifornien träffar han bland andra Lily som är decoration master på klassiska Magnolia Bakery, kändisfestfixaren Pauline i Los Angeles som delar med sig av sina bästa mingeltips och han bakar cheesecakes med Johnny Rocco på Roccos Cheesecakes i Santa Monica.

Programmet har sin utgångspunkt i boken United States of Cakes (Bonnier Fakta) och produceras av Brand New Content i tolv avsnitt för sändning i Kanal 5 vår/sommar 2015.

United States of Cakes, premiär torsdag 9 april 20.00 i Kanal 5

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login