På TV | Nu börjar sökandet efter Sveriges nästa Ninja warrior

Av den 7 maj, 2015

Succéprogrammet Ninja warrior Sverige kommer tillbaka. 125 vältränade svenskar kastade sig ut i världens svåraste hinderbana i första säsongen, men ingen tog sig hela vägen. Nu får Sveriges alla atleter en ny chans när castingturnén för att finna nästa säsongs tävlande inleds på söndag i Malmö. Sedan fortsätter sökandet i Göteborg, Stockholm, Umeå och Karlstad.

Ninja warrior Sverige hade premiär i januari 2015 på Kanal 5 och blev mycket populärt bland både tittare och som träningsinspiration bland landets inbitna atleter. Intresset har varit enormt och nu står det klart att en ny säsong av programmet ska spelas in i höst. Då ges en ny chans för alla revanschsugna som föll – och alla nya aspiranter som tror sig ha en chans, att kasta sig ut i banan. Alla är välkomna att söka och komma på fystest på någon av de fem stoppen på castingturnén som inleds i Malmö på söndag.

Casting hålls på fem platser under den kommande turnén:
10:e maj, Malmö (Kronan Crossfit)
29-30:e maj, Göteborg (Crossfit Göta, Lyckholms)
6-7:e juni, Stockholm (GIH)
10:e juni, Umeå (Boxen Umeå)
14:e juni, Karlstad (Crossfit LBK)

Anmälan till castingen görs på www.kanal5play.se/ninjawarrior.

Ninjabanan är en jätteutmaning och vi såg många muskler falla under den första säsongen. Men jag är övertygad att vi i Sverige har någon som skulle kunna bli den förste utanför Japan att besegra den här besten till hinderbana, säger Adam Alsing, programledare Ninja warrior Sverige.

Under uttagningen testas de tävlandes fysik på flera sätt, bland annat genom Harres test och strikta pullups. Men även oförberedda tester kommer att dyka upp.

Ninja Warrior är en tävling där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Tävlingarna startade i Japan 1997 på kanalen TBS och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i sjutton år är det bara tre personer någonsin som klarat banan, alla tre från Japan. Den förste svenske vinnaren, den klättrande finansmannen Alexander Mars från Stockholm, ligger i hårdträning för att nu i maj resa till Japan för att representera Sverige i orginalbanan i programmet Sasuke.

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login