På TV | Nu börjar fem veckor Breaking News med Filip och Fredrik

Av den 17 maj, 2015

På måndag börjar en ny säsong av det Kristallen-vinnande programmet Breaking News i Kanal 5. Fyra dagar i veckan avhandlas högt och lågt i det dagliga svenska snackisflödet av Filip & Fredrik och deras gäster. Möt även kulturreporten Thorsten Flinck och kriminalreportern Glenn Hysén.

Efter att ha agerat parterapeuter i hyllade Ska vi göra slut? och fått statsministern att gråta med bejublade dokumentärfilmen Trevligt Folk återvänder Filip och Fredrik till studion för en fjärde säsong av Breaking News – programmet som vann pris för Årets fakta och aktualitetsprogram på tv-priset Kristallen i höstas. Duon sänder live måndag till torsdag kl. 21.55 i fem veckor med start nu på måndag den 18 maj. 

Vi älskar nerven med live, att vad som helst kan hända. I Breaking News försöker vi skapa någon liten tv-historia varje kväll, säger Filip Hammar. I år koncentrerar vi oss på det vi är bäst på: att göra jävligt roliga betraktelser över vad som hänt just idag, lite som vi gjorde i vår svenska pod.

Nyheterna är gammelmedias bedömning av vad som är viktigt. Breaking News är det vi anser är viktigt att snacka om. Och vi inbillar oss att fler tycker som vi, säger Fredrik Wikingsson.

Förutom dagens hetaste snackisar och spännande kända gäster lämnar vi också studion för att följa med Breaking News reportrar ut i Sverige. Thorsten Flinck är kulturreporter och gör reportage om sommarkulturen i Stockholm och Glenn Hysén är krimreporter i Göteborg. I studion finns även radioprogramledaren Linnea Wikblad som en gång i veckan är Breaking News egen kock.

Filip & Fredrik kommer också ge okända förmågor en chans i rampljuset. Som en hommage till Letterman som snart slutar i the Tonight Show ska varje kväll en person få en minut på sig att underhålla Sverige i ”Har det nåt?”.

Dessutom – vad svenskarna söker efter på nätet, egentligen.

Breaking News – roligare tv varje dag. Måndag-torsdag 21.55 i Kanal 5.

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login