På TV | Jenny Berggren – Aktuell i TV4s ”Så mycket bättre”

Av den 17 juni, 2015

Jenny Berggren var en av Sveriges absoluta världsartister på 90-talet i bandet Ace of Base. Jenny är just nu aktuell i TV4s tittarsuccé Så mycket bättre. I hennes självbiografi Vinna hela världen (2009) berättar hon själv om framgångens pris. I höst kommer boken som nyutgåva.

”Något är helt fel. Jag känner det direkt. Det är inte helt mörkt i rummet, gatlyktan lyser fortfarande och persiennerna släpper fortfarande in lika mycket ljus. Bilden av mitt rum blir liksom räfflad. Som ett dånande, rämnande blixtnedslag är insikten att en stor man står lutad över mig och väser något. Han trycker en kniv mot mitt huvud.”
 – ur boken

Jenny Berggren ska just ta studenten när Ace of Base börjar ta fart. Wheel of Fortune, All that she wants, Happy Nation, The Sign – snart flyger hon kors och tvärs för att sjunga, fotograferas, svara på journalisters frågor, sjunga, bli fotograferad igen…

I Vinna hela världen berättar hon själv om framgångens pris. Hennes självförtroende sviktar, hon kämpar för att få vara sig själv medan karusellen snurrar allt snabbare, och en natt bryter sig en tysk beundrarinna in i hennes sovrum och attackerar henne med kniv. Jenny vägrar bli ett offer. Men vem är hon nu? Var finns glädjen i musiken och livet?

Jenny Berggren är sångerska, låtskrivare och föreläsare. Hon började sin bana som sångerska tillsammans med sina syskon, och i början av 1990-talet bildade de tillsammans med Ulf Ekberg gruppen Ace of Base, som fick ett enormt internationellt genombrott och kom att bli en av Sveriges största musikexporter genom tiderna. Deras första skiva är väldens hittills mest sålda debutalbum med sina 23 miljoner exemplar och den toppade listorna i 16 länder.

Boken utkommer i oktober 2015.

Se alla artister i årets upplaga av Så mycket bättre här >>

Film & Spel | På TV
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login