P3 guld-nominerade Rein kommer till East West

Av den 30 januari, 2017

Dubbelt P3 Guld-nominerade Rein har under väldigt kort tid lyckats etablera sig som ett stort hopp för den internationella elektroscenen. Under 2016 släppte hon debut-EP, uppträdde på olika festivaler samt Musikguiden i P3 Session och hyllades på flera årsbästalistor.

Rein står nu nominerad som Årets nykomling och Årets Dans av P3 Guld, samt Årets genombrott och Årets liveartist av GAFFA. Singeln ”I Don’t Get Anything but Shit from You” har spelats flitigt i P3 det senaste året och den 13 januari släpper Rein en ny singel: “Missfit”. “Missfit” är första spåret från en helt ny EP som släpps i vår.

Folk är rädda för det okända och därför blir man väldigt snabbt kritiserad när man sticker ut. Alla ska helst vara likadana efter en norm. “Missfit” handlar om utanförskap, säger Rein.

Med tunga basgångar och en enorm attityd släppte Rein (Joanna Reinikainen) sin självbetitlade debut-EP i januari 2016, vilket följdes av festivalspelningar på bl.a. Emmabodafestivalen, Storsjöyran och Musikens Makt i Luleå. Under sommaren beskrev Dagens Nyheter Rein som en av årets mest spännande nykomlingar på musikscenen. Under hösten fortsatte spelningarna och Rein välte Live at Heart i Örebro, Rockefeller i Oslo och Nalen i Stockholm.

Torsdag 2 februari kommer Rein till East West, kl. 20.30 beräknas det börja.

>> Mer info här <<

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login