Özz Nûjen och Måns Möller tar ”Världens Historia – Den osminkade sanningen” på Sverigeturné

Av den 22 december, 2018

Nu står det också klart att komikerduon Özz Nûjen och Måns Möller kommer att fortsätta sprida sin historiekunskap vidare ut i landet när de i vår beger sig ut på stor Sverigeturné med ett stopp i Örebro lördag 2 februari på Örebro konserthus.

Dundersuccén ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” spelades för utsålda hus i flera säsonger, fick lysande recensioner och utsågs till ”Årets föreställning 2016” på den svenska standupgalan.

”Sekvensen där Möller och Nûjen dansar sig genom den svenska historien från folkdans till lambada är fullkomligt lysande”, Expressen

+++++  ”Många skämt manar till eftertanke. Men framför allt skrattar man oavbrutet i över 90 minuter, när Özz Nûjen och Måns Möller skämtar sig genom Sveriges historia”
– 
Aftonbladet

”Herman Lindqvist har mött sina övermän”
 SVD

De är väldigt bra, och det på en del överraskande sätt. Ett roliga-timmen-nummer där de dansar sig genom historien – från medeltida folkdanser till Beyoncé-rumpskak – är fantastiskt genomfört”
 DN

Det är med uppföljaren som Özz Nûjen och Måns Möller nu kommer tillbaka för att bilda oss i ”Världens Historia – den osminkade sanningen”. Med sin unika, smarta, humor och dialog som verktyg kommer Måns och Özz att ta med publiken på en resa genom vår världshistoria och försöka ta sig an funderingar som:

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna – Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra?

Hur gick det till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte?
”Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?”

Vilken är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia – ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Välkommen till en 90 minuters standupshow där du säkerligen både kommer att skratta gott och dessutom lära dig en hel del om mänsklighetens historia. Vem vet, kanske även lite om dig själv? Vi får höra både väntade och oväntade historier om oss och vår värld. Med showen ”Världens Historia – Den osminkade sanningen” intar de scenen på Rival i Stockholm under hösten, och fortsätter sedan ut i landet på turné innan de flyttar till Draken i Göteborg.

”Den här föreställningen är den mest utmanande och givande jag gjort rent intellektuellt. Jag har researchat mer än någonsin och under resans gång fått ifrågasätta min världsbild så många gånger. Jag hoppas kunna förmedla mina nya insikter i världshistorien med skrattet som ledstjärna och är stolt att göra det i par med min bästa vän Özz Nûjen” – Måns Möller 

”Dessa tider vi lever i nu kräver nya skämt och andra perspektiv och just skrattet och att skratta ihop har under historien visat sig vara det som håller oss ihop och gör så att vi håller ut. Krasst sett så är vi människor inte så viktiga som vi tror. Men vi är heller inte så oviktiga som vi ibland tror.” – Özz Nûjen

Historien lär oss att mod, nyfikenhet och närhet till skrattet oftast kan få dig dödad på ett ögonblick men då och då även till ett Nobelpris eller att hitta en ny kontinent. Jag trivs att jobba ihop med min bästa kompis, vi är bra på olika saker, vi tycker väldigt olika och har olika perspektiv men vi kompletterar varandra oerhört bra. Vi har under arbetets gång haft högljudda bråk för att i nästa minut skratta ihop så snoret rinner. Välkomna till vår nya show Världens Historia! – Özz Nûjen

Lördag 2 februari 2019 kommer Özz Nûjen och Måns Möller till Örebro med sin show ”Världens Historia – Den osminkade sanningen” för en föreställning på Örebro Konserthus.

Nöje | Örebro Konserthus
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login