Över 3 miljoner svenskar gillar att dansa

Av den 10 april, 2018

Över 3 miljoner svenskar gillar att dansa – men först vill de ha besvärsfria fötter.

Danssäsongen är i full gång och många längtar efter att ta sig en svängom. Enligt en ny Novusundersökning gillar över 3 miljoner svenskar att dansa. Nattklubben, hemmafesten och vardagsrummet är de populäraste ställena för att dansa loss. Samtidigt understryker tre av fyra att det är viktigt att fötterna är fria från besvär för att kunna dansa obehindrat.1

”Förhårdnader, spruckna hälsar, torra fötter, nagelsvamp och fotvårtor är vanliga besvär enligt undersökningen. Besvären påverkar möjligheterna att njuta av dansandet. Footner, Nailner och Wortie hjälper dig till fräschare och finare fötter”, säger Frida Svedberg, Junior Brand Manager Footcare på Trimb Healthcare.

Novus: Över tre miljoner svenskar gillar att dansa
Att svenska folket gillar att dansa råder det ingen tvekan om. Undersökningen visar att 44% eller drygt 3,2 miljoner svenskar gillar att ta sig en svängom.2 Ställena vi helst dansar på är nattklubben (31%), hemmafesten (30%), vardagsrummet (28%), köket (20%) och konserten (20%). Unga personer (18-29 år) utmärker sig genom att i högre utsträckning dansa framför spegeln (31%). Dans väcker glädje och lust och ökar väbefinnandet. Danssport är också en av Sveriges största folkrörelser.3

Besvärsfria fötter är viktigt
Dans är bra för hälsan – men för att dansa behöver man ha friska fötter. Tre av fyra svenskar (74%) tycker att det är viktigt att fötterna är fria från besvär för att kunna dansa obehindrat. Samtidigt uppger ungefär lika många (73%) att de har fotbesvär av något slag. Vanligast är förhårdnader följt av torra fötter, spruckna hälar, trötta fötter, fotvårtor, fotsvamp och nagelsvamp. Många svenskar (27%) uppger också att de någon gång har skämts eller varit generade över sina fötter. Ofta är det helt i onödan eftersom det finns hjälp att få.

Footner, Nailner och Wortie – för fräscha och välmående fötter
Footner är en serie för fräschare och finare fötter med produkter som behandlar hälsprickor, förhårdnader samt trötta, tunga och brännande fötter. Nailner är produkter som behandlar och förebygger nagelsvampsinfektioner. Wortie är en snabb och enkel behandling av vårtor för hemmabruk och finns både som frysstift och i flytande form. Footner, Nailner och Wortie är stolt huvudsponsor av Let’s Dance 2018.

Försäljningsställen: 
Footner, Nailner och Wortie säljs på apotek.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

Referenser: 
1) Undersökningen har genomförts bland den svenska allmänheten i åldern 18–79 år. Den har genomförts med hjälp av webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel under perioden 8–14 februari 2018. Totalt genomfördes 1 024 intervjuer. Deltagarfrekvensen var 59%. Resultaten presenteras i Footnerrapporten och i anslutning till varje fråga och svar ges kommentarer och perspektiv. Som journalist får du gärna presentera undersökningens resultat. Ange källan: ”Footnerrapporten”. 2) Baserat på SCB:s befolkningsstatistik 2017, ålder 18–79 år. 3) Svenska Danssportförbundet.

You must be logged in to post a comment Login