Outdoor Festival Askersund & Ekoloppet senareläggs

Av den 2 april, 2020

Förberedelserna för Outdoor Festival Askersund & Ekoloppet har nått en avgörande tidpunkt. Vi har beslutat att senarelägga de båda evenemangen till 2 – 4 oktober 2020, säger Michael Malmborg, verksamhetsledare för Outdoor Adventures AB.

Outdoorfestivalen med fjolårets lansering av Ekoloppet lockar en stor publik av friluftsmänniskor. Många sponsorer, utställare och funktionärer samverkar i en omfattande organisation. Det innebär att omfattande förberedelser behöver genomföras i ett tidigt skede.

– Läget är ytterst allvarligt och människors hälsa går alltid först. Den senaste tidens utveckling av coronaviruset har gjort att vi avvaktat med bokningar och andra planerade aktiviteter. Framtiden är oviss men vi vill ändå försöka att genomföra evenemangen, säger Michael Malmborg. – Arbetet fortsätter framåt med försiktighet och vi följer utvecklingen dag för dag. Vår förhoppning är att läget är bättre under hösten.

Outdoor Festival Askersund startade 2017 och har drygt 5000 besökare. Evenemanget inriktar upplevelser och inspiration inom friluftsliv där besökarna får testa en mängd prova-på-aktiviteter inramat med utställningar, nyheter, dragningar och trevligt umgänge med likasinnade.

Ekoloppet är ett nytt äventyrslopp inom vandring/trailrun, paddling och MTB. Loppet startade 2019 och sammanbinder naturområden i Tiveden, norra Vätterns skärgård och delar av Östergötland. Idén bakom loppet är att förena friluftsliv och multisport genom äventyr, naturupplevelser och utmaningar.

Hälsa | Outdoor Festival Askersund & Ekoloppet senareläggs
Örebroguiden

Källa Outdoor Adventures

You must be logged in to post a comment Login