Ostadigt väder ökar efterfrågan på sista minuten-resor

Av den 10 juli, 2019

Den svenska sommarens oförutsägbara väder gör att efterfrågan på resor ökar. När regnet öser ner säljer sista minuten-resorna som smör i solsken. Hos rundresearrangören Scandorama har försäljningen av sista minuten-resorna ökat med 40 procent sen föregående år.

Det instabila sommarvädret får svenskarna att längta utomlands. När termometern visar på värmerekord ena dagen för att sedan sjunka till 13 grader och regn dagen därpå är det många som vill solsäkra semestern.

– Många väntar in i det sista med att boka sommarsemestern, men nu är semestern nära och man vågar inte chansa på en fin sommar i Sverige. Sedan midsommar har sista minuten-försäljningen ökat med 40 procent jämfört med under samma period förra året, säger Jeanette Larsson, marknadsansvarig hos Scandorama.

Sol, upplevelser och semesterkänsla lockar
Men det är inte bara solen som lockar. Att få komma bort från vardagens måsten, som ju trots att man har semester fortfarande finns kvar där hemma, gör att många vill resa bort och koppla av utomlands. Bland resorna som säljer bäst finns både resor till varmare breddgrader som Gardasjön och Izola, men även rundresor med fokus på upplevelser som Baltikum Runtoch England med Cotswolds och Kent.

– Vi ser en särskilt stor efterfrågan på våra rundresor med buss, säger Jeanette Larsson. Det är ett bekvämt sätt att resa. Du kan bara hänga med, luta dig tillbaka i sätet och njuta av semestern medan din guide och busschaufför sköter allt det praktiska. Dessutom är det det mest klimatsmarta sättet att resa.

Fakta
Sista minuten-resor behöver inte betyda att du måste resa imorgon. Hos Scandorama finns sista minuten-resor med avresa inom allt från några dagar till mitten av augusti.

Resa | Ostadigt väder ökar efterfrågan på sista minuten-resor
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login