Ossler ut på turné stannar till hos East West

Av den 24 september, 2017

Förra sommaren framförde Ossler ”en skiva som inte finns” på Stockholm Music and Arts, hyllningarna lät inte vänta på sig.

Den då precis inspelade skivan framfördes i sin helhet och våren 2017 släpptes den via skivbolaget Razzia. Uppföljaren till förra Grammisnominerade plattan ”Stas” är om möjligt ännu bättre. Nu ger sig Ossler ut på turné tillsammans med cellisterna Henrik Meierkord och Pär Lönn.

Evig Himmelsk Fullkomning spelades in live (utan publik) på Teater Galeasen i juli 2016 och är Osslers 7:e soloplatta.

– Jag ville göra en liknande inspelning som ’Ett Brus’ från 2008, då vi åkte till Hansastudion i Berlin och bara spelade rakt in utan riktig kontroll vad gäller temposvängningar eller ljudläckage. Det blir en ’nu eller aldrig’-känsla över inspelningen och man får vara beredd på att släppa igenom skavankerna. Men just där, i det skeva, i sprickorna finns något vackert.

Pelle Osslers musik är filmisk, scenisk. Storslagna ljudbilder i tjocka sjok som byggs upp underifrån, med gråsvart mullrande tyngd. De lyfter, vindlar fram genom landskap och ut över hav, skjuter sig rakt in i märgen. Låtarna utgår från samtiden, även om de stundtals tar avstamp i det förflutna, i gamla krig, yttre såväl som inre.

Fredag 29 september kommer Ossler till East West.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login