Oscar testar Logitech G29 Driving Force Racing Wheel + Shifter förhöjer spelupplevelsen

Av den 1 januari, 2018

Jag pratade i mitt test av Grand Turismo om att ratt och pedaler skulle göra spelet mycket bättre, nu har jag fått möjligheten att testa Logitech G29 Racing Weel och Logitech G29 Shifter.


Logitech G29 Racing Weel – Race-ratt

Spelupplevelse
Grym skillnad att gå från kontroller till ratt och pedaler, det är betydligt mycket lättare att hitta känslan i bilarna samt att man blir mer ett med spelet.

Användning
Det känns som att knapparna är rätt placerade och deras funktioner fungerar bra redan i standardinställningen. Pedalerna är placerade som i en vanlig bil med koppling, broms och gas från vänster till höger.

Kvalitet
Detta känns verkligen som en riktig raceratt, där man även har kostat på sig en riktig läderklädsel med sömmar. Ratt och nav är tillverkat av aluminium, medans själva lådan och fästena är i plast. Även pedalerna är av aluminium, dock är den box allt sitter monterat i gjord av plast.

Så även om det vid första anblick kan se lite plastigt ut så är känslan av kvalitet när man använder grejorna på topp.

Logitech G29 Driving Force Racing Weel får hela…


Logitech G29 Driving Force Shifter – Växlespak
G29 Driving Force Shifter är ett tillbehör för Logitech G29 Driving Force Race Weel och G920 Driving Force Race Weel som adderar en manuell växelspak till kontrollen, spelen går dock att spela utan den då man kan växla med paddlarna på ratten.

Spelupplevelse
Jag tycker att den är ett plus främst till rallyspel, grusbanor eller om man bara känner sig bekväm med en vanlig växelspak.

Användning
Växelspaken är funktionsmässigt relativt simpel, bara sex växlar plus back och inga extra knappar eller liknande. Backen aktiveras när man trycker ned spaken.

Kvalitet
Spaken är klädd i läder vilket ger en känsla av en klassisk växelspak, kontrollen har en lägesguide i plast men det är inget som stör och ger inte någon plastig känsla. Fästet är gjort av plast men verkar gediget och är heller inget som stör då jag tycker att produkten verkar hållbar.

Logitech G29 Driving Force Shifter får hela…

Oscar Olofsson, Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login