Oscar testar Frantics ett roligt spel för familjen eller festen

Av den 16 mars, 2018

Frantics är ett spel som tillhör Playstations PlayLink koncept och består av ett antal små spel som man utmanar varandra i.

PlayLink går ut på att man genom en app kan använda sin telefon som kontroll till spelet, detta är en mycket bra idé då det skulle kosta mer än pengarna man vill lägga på att skaffa sig fyra spelkontroller.

De flesta PlayLink spel är vad man brukar kalla party eller sällskapsspel, som ”Singstar” där man skall sjunga så likt originalet som möjligt eller ”Knowledge is Power” som är en frågesport.

Story
Man kan inte säga att Frantics har någon direkt story, man guidas mellan de 15 olika minispelen, cirka fem per omgång av räven som ständigt ändrar förutsättningarna i spelet.

Spelupplevelse
Detta är ett roligt spel där man kan chilla, skratta och ha kul tillsammans. Jag tycker nog att det är ett spel mer för förfesten än för familjeträffen även om det funkar i båda fallen.

Gameplay
Det här spelet är väldigt varierande och utmaningarna sträcker sig från strategi till racing och allt där i mellan, här gäller det inte bara att själv lyckas utan även att hindra sina motståndare genom diverse rävspel.

En rolig detalj är att räven som är spelledare, hela tiden försöker att balansera resultaten genom belöningar och hemliga uppdrag som skickas till din telefon.

Man kan spela max fyra spelare samtidigt och man skall samla på sig kungakronor för att i sista utmaningen få dessa omvandlade till liv, det går också att samla på sig mynt som kan användas när man bjuder på auktioner för hjälpmedel som kan användas i spelen.

Grafik
Grafiken är inte något att skryta med den är ändå väldigt fin, som en tecknad film med små vackra detaljer. Till denna sorts spel är den ändå bättre än jag förväntat mig.

Ljud
Spelet innehåller mycket bra musik, allt från jazz till mer rockabillystuk på musiken. Ljudeffekterna är bra både från djuren man spelar som samt från vapen och situationer i spelet, till det här spelet vill man ha ett surroundsystem med bra subwoofer! Förutom detta så kommer det även ljud från telefonen med bland annat instruktioner.

Game fysics
Även om detta inte är ett realistiskt spel så är det lätt att förstå fysiken i de olika minispelen, detta trots att den skiljer sig åt mellan olika utmaningar.

Slutsats
Ett kul spel att köra med polarna på fredagskvällen efter jobb eller skola. Men jag undrar vad spelskaparna egentligen ville ha ut av spelet, var det ett spel för hela familjen eller tänkte de att det skulle vara ett spel för förfesten med polarna? Spelet funkar faktiskt i båda lägena.

Frantics får hela…

Oscar Olofsson, Film & Spel | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login