Organic Organ Trio bjöd på skön Jazz i sommarvärmen

Av den 17 maj, 2018

Igår onsdag besökte Organic Organ Trio Örebro Jazz & Blues Club på Makeriet där de bjöd på en riktigt skön spelning i två akter.

Organic Organ Trio är en orgeltrio som verkligen kan visa vad spelglädje är, bandet är mycket samspelt och deras svängiga jazz var verkligen något jag gillade då den är improviserad med många solon samtidigt som de lyckas sy ihop det så bra att det aldrig känns spretigt utan snarare väldigt harmoniskt, ojag finner mig själv gång på gång liksom sväva iväg med hjälp av musiken.

Under den första akten spelar bandet mycket egenskrivet material och jag tycker att grabbarna fått till justa låtar, jag är kanske inte något riktigt jazz fan men bandets spelglädje smittar av sig och de sköna harmonierna tar som sagt i alla fall mig på små resor i mitt inre. Under den andra akten får bandet förstärkning av saxofonisten Henrik Norén, och man spelar bland annat några av hans låtar. Henrik är en mycket kompetent saxofonist och kompletterar bandet fint med sitt saxofonspel.

Jag måste säga att jag blir mycket positivt överraskad av Organic Organ Trio då det känns som ett band som både nytillkomna jazzlyssnare såväl som de mer erfarna kan uppskatta, då musiken är tillräckligt harmonisk för nybörjarörat men fortfarande så snirklig att ett mer utbildat öra kan uppskatta det.

Organic Organ Trio bjöd på Makeriet får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login