Örebrosonen Ludwig Hart till Frimis Salonger

Av den 17 februari, 2020

Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu. Örebrosonen debuterade i höst med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han han att han gör ”sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Men det är så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om Jackson Brownes och Fleetwood Macs 80-tal.

————————

Ludwig Hart signade artisten med rötter ifrån Örebro Län börjar sin turné med premiär på Frimis Salonger den Fredag 21 Februari 2020.

Jag fick en intervju med Ludvig Hart inför hans spelning i Örebro på Frimis Salonger.

Vad handlar ditt nya album om?
– Många av låtarna handlar om samma sak, inte så mycket rena kärlekshistorier, det handlar mycket om att bli äldre, olika livsöden som man stött på eller om mina nära vänner stött på.

Hur kom du i kontakt med Mauro Scocco som har producerat singeln ”purpose of love”?
– Jag var och turnerade med Tomas Andersson Wij förra våren och jag vet att han planerat att göra en turné med Mauro Scocco som inte har varit ute och turnerat på länge, jag visste redan då att jag ville  vara med på den turnén men vågade inte säga det till Tomas. Men så blev det så ändå, det var då jag kom i kontakt med Mauro Scocco. Han är en jättesoft person.

Hur länge har du hållit på med musiken?
– Jag började när jag var liten med trumpet och så gitarr när jag gick i 7:an.

 Har du alltid vetat att det är musiken du vill hålla på med?
– Jag har vetat länge att jag vill hålla på med musik, och det har jag också gjort länge nu. Även om jag inte gjort det i ett eget namn så himla länge, så har jag har alltid velat lira. Jag har väl alltid trott att jag ska släppa en egen skiva, det har jag alltid drömt om.

Vad var känslan när du blev signad?
– Det var jätte-kul och jag hade faktiskt några bolag att välja mellan. Fantastiskt roligt, och så kul att det blev Tomas Andersson Wij, han är ju grymt duktig. Han har hjälpt mig mycket, även med att skriva material till musiken samt biografi, press.

Hur många gånger har du varit ute och turnerat?
– Med det här albumet som mig själv blir det den första. Sen har jag gjort ganska många förbandsgig, mer akustiskt. Jag har också turnerat med Tomas Andersson Wij, samt tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Jag har även turnerat med Chris Kläfford, i somras körde jag fullband med Jill Johnsson. Jag har också spelat på Live at Heart här i Örebro några gånger.

————————

Sångerskan Michaela Holmberg, Ludwigs ständiga duettpartner, är besjälad av samma sträva innerlighet som en gång Stevie Nicks.

Ludwig Hart knyter också an till samtida amerikanska indieband, men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken och ut i världen. Som om War On Drugs haft Don Henley som husgud i stället för Bob Dylan. Under våren och sommaren har fem singlar släppts och det har turnérats tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Senaste singeln, ”Purpose Of Love” (co-producerad av Mauro Scocco), spelas flitigt på radio runt om i hela landet. Debutalbumet ”Ludwig Hart” släpptes den 15 november och har fått mycket bra kritik.

“Ludwig Harts följsamma, välproducerade debut har bra förutsättningar att slå stort. Rotad i amerikansk singer/songwriter-tradition med spår av country har han ändå något av enkelheten i svensk vispop med sig.”
– Värmlands Folkblad

“Reverbfest med Örebros War On Drugs, eller om det är Israel Nash? Ludwig Hart är en begåvad låtskrivare med varmt klingande sångröst. De stora gesterna kräver starka idéer, och flera låtar har dem.“
– Sydsvenskan

“Det är en smått sjuk start på ett grymt album. Här finns liksom inte någon mellanmjölkslåt. Allting låter otroligt bra och det här soundet som Ludwig Hart får till på låt efter låt gör att man inte kan sluta lyssna. Det är lite Jackson Browne och Fleetwood Mac över det hela.”
– Rockfarbror.se

”Purpose of Love. It’s a song that you repeat, over and over, as the best traditions of artists like Bryan Adams, Jackson Browne, Don Henley, Bonnie Tyler, and Tina Turner.”
– Comeherefloyd.com

Support: Norbert Lukacs

”Efter att ha släppt EP och singlar sedan 2017 så sitter jag just nu och jobbar på mitt debutalbum, jag är superpeppad att få komma ut och testa lite nya låtar för er i ett avskalat format. Vi ses snart!”

Norberts musik beskrivs såhär:
”det här är strimman av hopp om att romantiken inte alls dog efter att man fyllt 20, men samtidigt är den alla filmers sorgliga slut. det är lo fi-drömmar försiktigt inlindade i en melankolisk slöja, där det fina skedar det fula. det är en gratis tripp till den som vill sväva iväg, en famn för den som vill somna om”

Örebrosonen Ludwig Hart till Frimis Salonger Fredag 21 Februari 2020 med Norbert Lukacs som support.

» Mer information här »

Malee Elneborg, Musik | Örebrosonen Ludwig Hart till Frimis Salonger
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login