Örebros längsta luciatåg till förmån för musikhjälpen 2016

Av den 13 december, 2016

Musikhjälpen kommer till Örebro och nu kommer det längsta luciatåget som någonsin beskådats i Örebro redan ikväll tisdag kl. 17.30 i Slottsparken, snabba ryck men det gäller att vara spontan!

Vi är två kompisar som vill göra något för musikhjälpen som äntligen kommit till Örebro, eftersom Lucia är en av våra favorithögtider så tänkte vi att vi kunde kombinera de två.

Vi vill gärna engagera så många som möjligt och bidra till känslan att alla får och kan vara med så då kom vi på det här med ett jättelångt luciatåg, kanske till och med det längsta Örebro skådat!

Genom Luciatåget vill vi också sprida musikhjälpens budskap och vad de i år lagt fokus på; att alla barn ska kunna gå i skolan, även de i konfliktdrabbade områden. Så viktigt och något vi verkligen brinner för efter våra egna erfarenheter som lärarpraktikanter i ett utsatt område. Vi vill verkligen bidra till detta. Vi hoppas att vi tillsammans, hela tåget, kan bidra till att luciabössan blir fylld av hjälp till skolgång.Tillsammans blir allt så mycket bättre! Om någon känner till någon person eller något företag som vill sponsra, hör av er! Ju fler vi är desto bättre blir det!

Vi samlas 17.30 i kväll i slottsparken och går sedan mot Stortorget och glasburen, sångerna hittas här!

Ta med era vänner och familj iklädda valfri luciaoutfit och sjung med oss, även de som sjunger hellre än bra är varmt välkomna! Man får vara hur lite/mycket uppklädd en vill, vi vill bara sprida en härlig luciastämning och vara en del av musikhjälpens kamp!

Kultur & Musik | Örebro Musikhjälpen 2016
Örebroguiden

Konstnär till eventbilden är Sara Bergenbrant

You must be logged in to post a comment Login