Örebroguidens topp fem uteserveringar

Av den 10 juni, 2018

Nu känns det som om sommaren verkligen har landat i Örebro och semestrarna närmar sig med stormsteg, så vi tyckte det var läge att lista våra fem favorituteserveringar i stan.

Frimis Trädgård har nog inte undgått någon med sin jättestora uteservering på Frimurarholmen. Här kan man välja och vraka hur man vill sitta och vad man vill äta eller dricka så alla kan hitta någonting som passar. Det finns möjlighet att sitta i solen eller skuggan, om man vill det under större delen av dagen. På fredag och lördagskvällarna erbjuds dessutom två dansgolv med DJ.

Stora Örebro har nog Stortorgets mysigaste uteservering och den är belägen på den övre delen av Stortorget, här erbjuds man god mat och dryck mitt i centrum. Detta är ett utmärkt ställe om man vill sitta och titta på förbipasserande när man sippar på en läskande drink. Uteserveringen kan erbjuda sol större delen av dagen vid soligt väder.

Ingeborgs innergård är en av Örebros gömda pärlor och ligger på Engelbrektsgatan 20, här kan man njuta av god mat och dryck och varför inte prova en av deras berömda gin och tonics. Innergården erbjuder en oas mitt i centrum när man vill komma undan från stadens brus, sol kan erbjudas runt lunchtid.

Boulebar hittar man på Slottsgatan 6C och här har man uteservering på hela gården mellan de två lokalerna som man huserar i, där har man skapat en skön parkkänsla med mycket grönt. Här kan man äta fransk mat samt få sig något att dricka samt utmana sina vänner på ett parti boule.

Stadsträdgården erbjuder en skön frizon från stadens stress, man erbjuder allt från mat och dryck till skön fika och glass. Här har man möjligheten att slå sig ner i en solstol på gräset där man kan slappna av och återhämta krafterna.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login