Örebroguiden listar några av haken i Örebro

Av den 22 juni, 2018

Ibland är det skönt att bara slå sig ner på ett ställe med lagom ambitioner eller helt enkelt ett hak för en bit mat, billig öl och ett snack med någon trevlig medmänniska.

Örebroguiden gav sig ut på stan för att kolla in haken och se vad de har att erbjuda.


Lovisas Pub & Restaurang
Ligger längst ner på Stortorget och är ett av de senaste tillskotten på Örebros hakscen. Här kan man få sig en bit mat och en öl till bra pris, stämningen är mycket bra och även om stället är relativt nyöppnat så har man skaffat sig en del stammisar. Lovisas Pub har en av stans mest prisvärda plankstekar, priset är 99 kronor inklusive en öl. Här bjuds det med jämna mellanrum på trubadurkvällar.


Lion Bar
Det mest centrala av stadens hak beläget mellan Pitcher’s och Bishops Arms. Här är det alltid mycket människor som gillar att dricka billig öl, de erbjuder öl och plankstek för 100 kronor fram till 20:00.

Ett utmärkt ställe om man vill sitta och titta på hur stadslivet passerar.


West Pub
Ligger på väster och Kilsgatan 8, här kan man njuta av en bit mat och något att dricka i en skön pubmiljö, med möjligheten att spela lite dart. Stället har många stammisar och en familjär stämning.


Engelbrekts Kvarterskrog
Ligger i korsningen Nygatan Engelbrektsgatan på Öster i Örebro och är en klassisk kvarterskrog dit många av de kringboende kommer för att ta en matbit och något att dricka, när ÖSK har hemmamatcher är det även många fotbollsfans som stannar till här på grund av att det ligger strategiskt nära Behrn Arena.


Mingus Restaurang
Ligger på Ladugårdsängen och är en liten kvarterskrog där kringboende tar sig en matbit eller konverserar över en öl, kanske inte det allra mysigaste stället men helt okej ändå.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Hakkollen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login