Örebrogruppen Vibes i Digital festival i Livekarusellen

Av den 21 maj, 2020
Örebrogruppen Vibes som spelar soulpop, bandet består av Lisa Hübbinette Sundström, Isak Larsson, Elias Lindén och John Enberg.

Spelglädje. Skaparglädje. Lärande. Utveckling. Det är några av ledorden för Livekarusellen, Studiefrämjandets stora musikturné. Nu närmar sig slutet av säsongen 2020, men först ska det genomföras en digital Distriktsfestival i Livekarusellen Örebro Värmland.

”Örebrogruppen Vibes som spelar soulpop, bandet består av Lisa Hübbinette Sundström, Isak Larsson, Elias Lindén och John Enberg. Vibes spelar allt från fartfylld musik till lite mer avkopplande mingel-musik, de spelar både eget material och även covers.”

Livekarusellen är en musikturné där artister och band får möjlighet att utvecklas både på och utanför scenen. Artisterna och banden blir erbjudna tre spelningar under en säsong. Efter varje spelning får artisterna feedback från varandra och från erfarna personer i branschen. Årets säsong startade på UNO i Karlstad den 25 januari, med 40 musikakter som spelade på två scener under en hel dag. Sedan var planen att alla skulle åka ut på turné och göra två scenframträdanden var.

– På grund av den pågående pandemin har vi fått tänka om och tänka nytt vilket har varit lärorikt både för oss som arrangörer men även för våra deltagare, säger karusellchef Ia Öberg. Vi har fått ställa in en del turnéstopp men vi är glada att vi har kunnat genomföra en hel del spelningar ändå, men framför allt har vi gjort en del bra lösningar digitalt.

Nu, på söndag det 24 maj, är det dags för den avslutande Distriktsfestivalen och den blir helt digital!

8 akter har tagit sig vidare till denna kväll tack vare publikens röster under säsongen. Under kvällen kommer de 8 akternas framträdanden att sändas live via Studiefrämjandets Facebooksida Studiefrämjandet Musik Örebro/Värmland » https://www.facebook.com/studieframjandetmusikvb/

– Publiken har chans att rösta på sina favoriter under kvällen och vi har även en jury, bestående av grymma personer inom branschen, som är med och styr vilka akter som kommer få fina priser när kvällen är slut. Bland annat en check från Musikhuset i Karlstad, som har varit med och stöttat oss i många år. Det är vi riktigt glada över, fortsätter Ia.

De artister som deltar är:
The Indisputables / punk / Karlstad
Vibes / soulpop / Örebro
BottomScrapit / funk / Ransäter
Amelie Knutsson / singer-songwriter / Arvika
The Unburned / metal / Karlskoga
Horns / metal / Karlskoga
Violet Blur / indiepop / Karlstad
Crash The Holiday / punk / Kumla

När: 24 maj kl 16:00
Var: Facebook Studiefrämjandet Musik Örebro Värmland

Musik | Örebrogruppen Vibes i Digital festival i Livekarusellen
Örebroguiden

Källa Studiefrämjandet

You must be logged in to post a comment Login