Örebrobaserade managementbolaget pekelof återuppstår

Av den 21 augusti, 2019

Örebrobaserade managementbolaget pekelof återuppstår efter nästan ett år i frysboxen.

Efter att ha lagt ner bolaget i våras när samarbetet med The Hawkins lades ner efter fyra år, så är det dags att köra igång igen.

– Det är liksom ingen idé att försöka hålla emot längre, säger Patrik Ekelöf, som är mannen bakom pekelof management. Jag har hela tiden haft band som har velat jobba med mig och nu drar vi igång maskineriet igen och jag är enormt taggad.

Första bandet ut är Örebrobaserade rockakten Sixty Six Grand, med frontmannen, Andreas Ohlsson i spetsen, sång och gitarr. Sixty Six Grand släppte sin första singel ”Feed My Demons” i oktober 2017. Hittills har två singlar och två EP släppts. Senaste EP:n ”Paranoia” släpptes för ett par veckor sedan.

– Jag startade Sixty Six Grand som ett litet kul sidoprojekt, då jag är leadgitarrist i Aggressive Chill annars. Tanken var rak och hookig hårdrock utan konstigheter. Olle Rodehn satte sig bakom trummorna och Tobias Lindell bakom spakarna, sen körde vi! Kort där efter kom ”Feed My  Demons”.

Andreas jobbar till vardags med musik på olika sätt. Såväl som gitarrlärare som turnerande musiker i olika konstellationer. Han har en historik som flitigt turnerande frilansmusiker och har jobbat med en hel del olika artister ifrån olika länder.

– Under den tiden så turnérade vi i Europa en hel del och låg ute på vägarna flera veckor i taget. Allt från större klubbgig till arenaspelningar inför tiotusentals åskådare i länder som de mer vanliga Frankrike, Spanien och Tyskland, men även spelningar i mer ovanliga länder som Irak och Dubai.

Men nu är det främst satsningen på Sixty Six Grand som gäller. Att hålla på med något annat än musik finns inte för Andreas. Oavsett nivå och oavsett hur.

Att vara först ut bland de band som ingår i omstarten av pekelof var som något av en slump. Det finns band som var tänkt att släppas innan, men Sixty Six Grand tog täten i vänsterfilen.

– Det tog två dagar från det att jag hörde låtarna till att vi träffades för första gången, säger Patrik Ekelöf. Vi bestämde där och då att vi skulle köra. Ibland känner man omgående att man klickar och då är det bara att köra på ”uppstuds”, analysera kan man göra senare.

Andreas känner likadant han och det är första gången han haft en manager, eller någon utomstående som jobbar med hans egna projekt.

– Vi satte upp ett möte, tog ett par öl och fann varandra på en gång. Jag fick direkt känslan av att Patriks driv och kontakter kommer att ta bandet fram till en ny nivå.

Senaste EP:n ”Paranoia” snurrar redan på på olika radiostationer över hela världen. Bland annat i Australien och Nya Zeeland, så det primära är att fortsätta jobba med att sprida den och samtidigt boka spelningar för hösten, vintern, våren, men framförallt sommarens festivaler där att komma ut i Europa är det primära målet vid sidan av gjutna stopp som Sweden Rock Festival med flera.

– Självklart finns drömmar och ambitioner om att bli ett av världens största hårdrocksband, men till att börja med så vill vi bli ett band att räkna med på klubb- och festivalscenen i Sverige. Hårdrock ska ju upplevas live, säger Andreas.

Musik | Örebrobaserade managementbolaget pekelof återuppstår
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login