Örebroaren Tomas kan bli Vägens Hjälte

Av den 2 november, 2018
Tomas Larsson kan bli Vägens Hjälte

En mörk kväll i augusti räddade Tomas uppmärksamma körning livet på sina barn när en älg uppenbarade sig från ingenstans. Hans agerande ledde till en nominering i Goodyears tävling Vägens Hjälte och efter överläggning från juryn har han nu valts ut som en av de tio finalisterna.

Den 4 juli 2018 startade Goodyear den andra upplagan av initiativet Vägens Hjälte för att visa sin uppskattning till alla som gör gott i trafiken. Tävlingen har mottagit nomineringar under hela sommaren och en jury har därefter valt ut tio finalister. Den sista delen inleds nu och alla har där möjlighet att rösta fram sin favorit till Vägens hjälte. En av de tio finalisterna är örebroaren Tomas Larsson, som hyllas för sitt uppmärksamma agerande på vägen.

Det var en mörk kväll i augusti för sex år sedan. En dramatisk händelse som kunde ha slutat i en tragedi om det inte vore för Tomas uppmärksamma körning och sista sväng som gjorde att han endast tog bakbenen på den sista älgen av de tre älgarna som valt att korsa vägen. Hans barn som satt i bilen klarade sig mirakulöst undan dramat med endast chocken som uppstod. Hans agerande på vägen har nu resulterat i en finalplats i Goodyears tävling där man efterlyst Sveriges trafikhjältar.

– Det var mörkt och svårt att se den där kvällen, plötsligt stod där tre älgar mitt på vägen. Jag reagerade instinktivt och väjde för att försöka träffa den vänstra av dem så lite som möjligt, baktill. Det är fint att bli nominerad och det känns ärofyllt. Mina barn är det finaste jag har. Så att mina barn kom undan utan minsta skråma känns redan som högsta vinsten, säger Tomas Larsson, finalist i Vägens hjälte.

– Tomas insats är precis en sådan handling vi vill lyfta i vår tävling. Tidigare undersökning som vi genomfört har tydligt visat att det råder en tuff miljö i trafiken. Vi vill därför premiera de vardagshjältar som osjälviskt väljer att hjälpa andra på vägarna. Förhoppningsvis kan det även inspirera fler att hjälpa till i trafiken, säger Sofia Koski, nordisk marknadschef på Goodyear.

Sverige röstar fram Vägens Hjälte
Den 4 juli 2018 startade Goodyear den andra upplagan av initiativet Vägens Hjälte för att visa sin uppskattning till alla som gör gott i trafiken. Tävlingen pågår fram till november och via Goodyears kampanjsida www.vagenshjalte.se kan alla rösta fram sin favorit.

Nöje | Vägens Hjälte
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login