Örebro tillsammans för Musikhjälpen höll insamlingskonsert

Av den 22 november, 2018

Under onsdagskvällen höll initiativet ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” sitt första evenemang, nämligen en insamlingskonsert i Nicolaikyrkan.

Det var ett digert startfält av artister som ställde upp och uppträdde under den drygt två timmar långa konserten vilken hade sålt slut redan på förhand, så det var en ordentlig publik på plats.

Konserten inleds med att man visar en video om en trettonårig flicka från Syrien som brännskadats i en bombattack där hon förlorade synen på ena ögat, det är sådana som henne och andra människor med funktionsnedsättningar som Musikhjälpen i år stöder under temat ”Alla har rätt att funka olika”.

Först ut av artisterna var Anna Fogel som spelade flygel och sjöng låten ”Time”, en vacker låt som passade fint i kyrkan och därefter följde i ordning Nisse P, Joacim och Mia Dubbelman, Olle Unenge, Hello Ocean, Karin Wistrand med Björn Lycklig och David Södergren, Martin Håkan, Isabella Lundgren, Meadows, The Bland och Anders F Rönnblom.

Det hela blev en bra konsert med en stor blandning i musiken, där vi fick höra en hel del tolkningar bland annat av Anders F Rönnblom när han tolkade sin egen låt ”Det är inte snön som faller”. Jag tycker att ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” fick en bra start, insamlingen låg på sjätte plats bland alla insamlingar när detta skrevs.

Björn Wallgren en av initiativtagarna till ”Örebro tillsammans för Musikhjälpen” meddelar att vi kommer få se många fler initiativ från dem den närmaste tiden.

Bilder från konserten….

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Musikhjälpen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login