Örebro slott visas upp under Slottets dag

Av den 27 augusti, 2019

För fjärde året i rad öppnar slottet upp lite extra lördagen den 31 augusti och bjuder in till Slottets dag med aktiviteter för stora och små.

Besök residensvåningen kl. 13.00-16.00
Under dagen kommer du kunna besöka vår landshövding Maria Larsson i den vackra residensvåningen. I kungens sovrum finns en utställning av Örebro konstskola och i gamla köket kan barn pyssla klippdockor och vika pappersloppor.

Länsföretaget BillerudKorsnäs föreläser om innovationer inom papper så som batterier och flaskor. Föreläsningarna sker vid två tillfällen (13:30 och 14;30) i landshövdingens konferensrum.

Länsmuseets utställningar på slottet.
Länsmuseet visar ”Power Grid, hur tänker du människa?!” och ”Barnet i tornet – Jan Håfström på Örebro slott”. Här finns också en öppen skaparverkstad där alla kan vara med och skapa ett gemensamt konstverk. Gratis visning av utställningarna kl 14.00. Visning på engelska kl 15.00. Fri entré och öppet hela dagen.

Barnens slottstorn
Bara för denna dag öppnar barnens slottstorn där ni kan prova på medeltida lekar som att skjuta armborst, tillverka en egen krona i papper, slå ditt eget slottsmynt och prova riddarutrustning och medeltida kläder.

Paper Magic
Sista helgen som utställningen Paper Magic visas på Örebro slott. Passa på att besöka den innan det är försent. OBS! Denna utställning kostar och biljett köper man i slottsbutiken.

Guidad visning
Förutom att gå runt på egen hand kan ni gå på våran guidade visning klockan 13.00 Visningarna hålls både på svenska och engelska. Biljett köps i slottsbutiken.

Lill-Annas slottscafé
Missa inte att ta en fika i sagolika miljöer hos Lill-Annas slottscafé. Öppet 11:00-18:00 med två uteserveringar vid fint väder.
Varmt välkomna att uppleva vårt Vasaslott!

» Mer info här «

Nöje | Örebro slott visas upp under Slottets dag
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login