Örebro Seriefestival ordnar workshop på Frövifors Pappersbruksmuseum

Av den 24 september, 2017

Onsdag 1 november under skolornas höstlov arrangerar Örebro Seriefestival en workshop i serieteckning under ledning av Malin Biller på Frövifors Pappersbruksmueum.

Workshopen vänder sig till barn och ungdomar mellan 9-12 år och är gratis.

Malin Biller har arbetat som serietecknare, illustratör och föredragshållare sedan 2003: ”Sedan jag började arbeta med serier på heltid, har jag hunnit släppa tio böcker i Sverige, samt två utomlands och jag har ritat serier till tidningar som Galago, Pondus, Knasen, SerieParaden, Sydsvenskan och ETC. 2010 fick jag priset Urhunden för bästa svenska serieroman och 2015 tog jag emot Svenska serieakademins Adamsonstatyett. Men jag skryter inte om det!”, skriver Malin Biller om sig själv.

”Serier är det ultimata sättet att uttrycka sig på och alla har vi något att berätta. I min workshop lär jag ut grunderna i serieteckningens ädla konst, med stort fokus på fantasi och berättarglädje, snarare än att det man skapar ska bli snyggt. Deltagarna får hitta på en egen seriefigur och sedan teckna en egen serie”, förklarar Malin.

”Det krävs inga förkunskaper. Mitt motto är att alla kan rita serier. Man arbetar efter sina egna förutsättningar. Men en gnutta fantasi är bra om en har. Fast den kan alltid tränas upp. Är eleverna intresserade av att berätta i text och bild är det naturligtvis toppen. Det går dock att berätta med bara bilder”.

Örebro Seriefestival äger rum i 11-12 november 2017 och bygger på en bred samverkan mellan offentliga verksamheter och civilsamhället kring serieskapandet som konstform – genom bland annat workshops och utställningar i huvudsakligen Örebro kommun men med aktiviteter även i andra kommuner i länet.

-I år står ett aktivt deltagande från barn och unga i fokus, liksom frågor kring tillgänglighet och genus. Ett särskilt fokus blir ‘Serier och lärande’ – det vill säga hur serien som konstform har mycket att ge i pedagogiska processer inom förskola och skola, säger Bengt Storbacka ordförande i fokusnämnden för kultur, bildning och ideella sektorn i Region Örebro län som beviljat Örebro Seriefestival regionalt kulturstöd.

Läs mer om Malin Biller här>>

Kultur & Musik | Frövi
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login