Örebro läns museum söker sommarvärdar till Siggebohyttans bergsmansgård

Av den 13 mars, 2020

Örebro läns museum söker två engagerade museivärdar som ska delta i arbetet med att driva Siggebohyttans bergsmansgård under sommaren 2020. ”Som museivärd kommer du att vara museets ansikte utåt på Siggebohyttan – därför ser vi att du är en glad och utåtriktad person som ser värdet i bra service och gott värdskap”.

Siggebohyttan är en storslagen bergsmansgård från Bergslagens storhetstid. Mangårdsbyggnaden började byggas runt år 1790 och innehåller 14 rum och 3 kök. Som besökare får du vandra runt i rummen och med alla sinnen uppleva hur ett förmöget bergsmanshem såg ut runt år 1860. I stallbyggnaden står vagnar och kolslädar och i loftbodens visthusbod hänger fårfiolerna i taket. Kaffestugan byggdes ursprungligen som drängstuga under mitten av 1800-talet. Siggebohyttans bergsmansgård är ett besöksmål både för länets invånare men också för internationella turister. På Siggebohyttans bergsmansgård finns upplevelser för alla, och med över 4000 besökare per år erbjuder vi under sommaren kafé, guidade turer i mangårdsbyggnaden, barnaktiviteter och programverksamhet samt stort midsommarfirande. Museet har öppet för allmänheten onsdag-söndag, och säsongen sträcker sig mellan 10 juni till 16 augusti.

Arbetsuppgifter:
Som museivärd kommer du att vara museets ansikte utåt på Siggebohyttan, därför ser vi att du är en glad och utåtriktad person som ser värdet i bra service och gott värdskap. Du kommer att arbeta som värd för bergsmansgården samt i kaffestugan, med vår kaféverksamhet och butik. Guidade visningar i museet. Förbereda och hålla i olika programaktiviteter, både för vuxna och barn. Arbeta med den dagliga försäljningen i kaféet och butiken samt entrébiljetter. Förbereda och tillaga fika samt enklare mat. Servering, städ, disk.

Utbildning och erfarenhet:
Gymnasieutbildning eller annan inriktning/utbildning av arbetsgivaren bedömd som likvärdig. B-Körkort. Meriterande är om du har: Kulturhistoriskt intresse, Erfarenhet från kaféverksamhet. Erfarenhet att hålla guidade visningar eller prata inför grupp, Språkkunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Övrigt:
Vi söker två museivärdar för en timanställning under perioden 10/6-16/8, onsdag-söndag. Cirka 75 % i veckan. Helgtjänstgöring ingår. Kvällstjänstgöring kan förekomma. Som person är du social och prestigelös och kan både ta ledning och egna initiativ när så krävs. Du behöver vara ordningsam, flexibel och praktisk. Du trivs med att samarbeta i grupp. Du ska kunna arbeta hela perioden 1 juni till 21 augusti. Du behöver ha tillgång till bil för att kunna ta dig till och från arbetsplatsen.

För mer information om tjänsterna och ansökan senast 3 april 2020 » https://www.olm.se/5335.html

Business | Örebro läns museum söker sommarvärdar till Siggebohyttans bergsmansgård
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login