Örebro kommun och Region Örebro Län finalister

Av den 20 september, 2016

Bland de 42 värdiga finalisterna trängs branschens tongivande profiler, morgondagens stjärnor, anrika företag, kaxiga uppstickare och de offentliga aktörer som går i bräschen.

Örebro är nominerad i kategorin ”Årets säkerhetsarbete i kommun med motiveringen:
”Örebro kommun bedriver framgångsrikt sedan en tid tillbaka ett väl fungerande systematiskt säkerhetsarbete. Bland annat används kommunens risk- och sårbarhetsmodell strategiskt av alla andra kommuner inom länet. Man är även modellkommun för arbetet mot våldsbejakande extremism och har en samordnare anställd. Örebro har ögonen på sig och har en väl fungerande organisation för medborgarnas trygghet.”

Region Örebro Län är även nominerad i kategorin ”Årets säkerhetsarbete i landsting”

Det är inget lätt jobb att utse finalisterna, men det är fantastiskt inspirerande att få ta del av alla framgångsberättelser som en utmärkelse som Security Awards rymmer. I vissa kategorier är det många glimrande bidrag, i andra har jurygruppen fått jobba för att få in nomineringar att ta ställning till. Den här branschen behöver fortfarande bli bättre på att slå sig för bröstet för det viktiga arbete som görs, säger Hanna Stenvall, chefredaktör på Skydd & Säkerhet.

Prestigeutmärkelsen Årets Säkerhetsperson kommer i år att gå till endera Ronny Irekvist på Vänersborgs kommun, Lena Sahlin på Svenska Hockeyligan eller Richard Buske på Sollentuna kommun. Det är tre inspirerande profiler, som nominerats för sitt engagemang och sina framgångar i trygghetsskapande och säkerhetsarbete.

I kategorien Årets Säkerhetslösning nomineras värdetransportbolaget Loomis risk- och säkerhetschef Patrik Lundgren, för att målmedvetet arbetat för att minska antalet rån mot bolagets värdetransporter. Genom nya arbetssätt och interna rutiner samt ett fördjupat samarbete med polisen har rånstatistiken sjunkit kraftigt för Loomis. Han får konkurrens av en ny id-skanner från 365id, som verifierar äktheten hos id-handlingar på några sekunder – ett spännande verktyg i kampen mot id-kapare, samt Progressive Safetys enkla och smarta brandsläckarvagn.

365id syns också i kategorin Årets Rookie, där bolagets grundare och vd Johan Hagelin står som finalist i år. I den kategorin är dessutom samverkansnätverket Trygve nominerat, liksom Avarn Securitys Sadek Al-Haddad för sitt arbete på Friends Arena.

För enastående insatser har Magnus Söderberg vid nationella polishundtjänsten samt Avarn Securitys Mathias Malmström, Leo Antonio, Johan Odin, och Mattias Nygren nominerats till Årets Säkerhetsbragd.

Striden om utmärkelsen Årets Säkraste Utbildningsplats står i år mellan Göteborgs universitet, Lunds universitet och Munkebäcksgymnasiet. Securitas Direct står åter som finalist i kategorin Årets Bevakningsföretag, jämte Mindmancer och Show Security.

Vi har både bredd och mångfald bland våra finalister och det tycker jag är viktigt. När säkerhetsfrågorna hamnar allt högre på allas agendor blir också säkerhetsbranschens egen utmärkelse en allt tydligare markör. Det är kul att se stoltheten hos tidigare vinnare. Nu ser vi fram emot att få träffa alla när vi korar vinnarna i Security Awards på SKYDD16 på Stockholmsmässan den 25 oktober, säger Hanna Stenvall.

Tidningen Skydd & Säkerhet vill med utmärkelserna i olika kategorier lyfta fram de goda exempel och det stora engagemang som finns i säkerhetsbranschen. Vår målsättning är sätta strålkastarljuset på de företag, lösningar och personer som på olika sätt bidrar till utveckling.

Finalisterna i Security Awards 2016 är:

 • Årets säkerhetsarbete i kommun: Trollhättan, Örebro, Landskrona
 • Årets säkerhetskonsult: Sven Bergström, Spindelfin, Marcus Uggedahl, G4S Risk Solutions, Susan Bergman, Combitech
 • Årets säkraste utbildningsplats: Göteborgs universitet, Lunds universitet, Munkebäcksgymnasiet
 • Årets risk managementarbete: Jernhusen, MTR, Samverkan Stockholmsregionen
 • Årets IT-säkerhetslösning: Storedsafe, Modio, Comformics
 • Årets säkerhetsföretag: Axis Communication, Stendahls El, Tempest Security
 • Årets säkerhetsarbete i landsting: Sahlgrenska sjukhuset, Region Örebro län, Landstinget Västmanland
 • Årets säkerhetselev: Jonathan Haltorp, Iftac, Annie Myhr, Mittuniversitetet, Erik Ryd, Försvarshögskolan
 • Årets bevakningsföretag: Securitas Direct, Mindmancer, Show Security
 • Årets säkerhetslösning: Loomis, 365id, Progressive Safety
 • Årets säkerhetsperson: Ronny Irekvist, Vänersborgs kommun, Lena Sahlin, Svenska Hockeyligan, Richard Buske, Sollentuna kommun
 • Årets säkerhetsbragd: Mathias Malmström, Avarn Security, Leo, Johan, Mattias, Avarn Security, Magnus Söderberg, nationella polishundtjänsten
 • Årets säkerhetsrookie: Sadek Al-Haddad, Trygve, Johan Hagelin
 • Årets säkerhetsnål: Björn Ericsson, Almega, Rosmarie Jonasson och Tomas Norberg, polisen, Nina Rung, polisen.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login