Örebro kammarkör sjunger in julen i Sankt Nicolai Kyrka

Av den 15 december, 2018

Hösten 2018 är något av ett konsert-marathon för Örebro kammarkör, knappt har konserterna med J.S. Bachs Juloratoriet klingat ut i S:t Nicolai kyrka innan kören laddar om för tre nya julkonserter i samma kyrka – då publiken även bjuds på två uruppföranden.

Storsatsningen Bach to Örebro – konsertserien där J.S. Bachs samtliga stora sakrala verk för kör och orkester framförs i en samlad serie – innebär totalt fem konserter för Örebro kammarkör under 2018, varav två var i december: Juloratoriet den 1 och 2 december.

Men den urladdningen hindrar inte kören från att omedelbart ställa om och framföra sina traditionsenliga julkonserter i S:t Nicolai kyrka den 16 och 19 december.

– Nej, vi varken vill eller vågar avstå från dem, säger dirigent Fred Sjöberg. Dels betyder våra julkonserter så mycket för oss i kören, dels vet vi att många örebroare längtar efter dem – att det är med de konserterna som julen verkligen startar.

Tre julkonserter och två uruppföranden
År 2013 växlade kören upp från två till tre julkonserter och så många blir det även i år.

Ja, i fem års tid har vi fyllt kyrkan tre gånger om så vi kör tre julkonserter även i år, säger Fred Sjöberg. Programmet rymmer både traditionella guldkorn och pikanta överraskningar. Förutom önskesånger som Otto Olssons Advent, Stilla natt i The Real Groups arrangemang och Adams julsång kommer vi bland annat att framföra två uruppföranden som kammarkörens Stefan Berglund står bakom. Det ena gäller ett helt nyskrivet stycke och det andra ett nytt, spännande arrangemang på Bereden väg för Herran för sopran och manskör. Det blir fantastiskt fint. Vi längtar redan.

Julkonserten äger rum onsdag 19 december kl 19 i S:t Nicolai kyrka.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro Kammarkör
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login