Örebro kammarkör auktionerar ut 2 meter kyrkbänk till förmån för Musikhjälpen

Av den 7 december, 2016

Flera av sångarna i Örebro kammarkör är musiklärare eller sångpedagoger och brinner lite extra för årets insamling till Musikhjälpen: Barn i krig har rätt att gå i skolan. Därför auktionerar kören ut 2 meter kyrkbänk på första raden, till samtliga tre julkonserter i S:t Nicolai kyrka helgen 17–18 december. 

Kan man auktionera ut 2 meter kyrkbänk? Absolut, tycker Örebro kammarkör, som bjuder ut 2 meter på första raden till samtliga tre julkonserter helgen 17–18 december till förmån för Musikhjälpen.

– Det är alltid fullt med folk i S:t Nicolai kyrka under Örebro kammarkörs julkonserter och också viss kamp om de bästa platserna. Vi tyckte det här var en bra idé, säger Elisabeth Lundberg, alt i kören och till vardags fiollärare på Örebro kulturskola. 

– De som budar hem auktionerna vet i förväg att de kan räkna med bra platser och gör samtidigt skillnad för utsatta barn.

Hur man disponerar sina 2 meter – om man vill sitta luftigt eller tätt, är upp till budgivaren.

– Men fyra rumpor bör få plats och en ordinarie biljett kostar 150 kronor plus förköp, säger Elisabeth Lundberg.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter.

– Bara i Syrien är över 6 000 skolor förstörda, skadade eller ockuperade, säger Elisabeth Lundberg. Samtidigt är det utbildning som lägger grunden till förändring, och för barn i krig kan skolan också vara en frizon. Som lärare vet vi hur viktigt det är för barn att få utvecklas och växa med nya kunskaper. Den här insamlingen är helt enkelt jätteviktig. 

Tre konserter och tre auktioner
P.g.a. det höga biljettrycket ger kören tre julkonserter även i år: 

Lördag 17 december kl 18. Auktion på 2 meter kyrkbänk >>

Söndag 18 december kl 15. Auktion på 2 meter kyrkbänk >> 

Söndag 18 december kl 18. Auktion på 2 meter kyrkbänk >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login