Örebro Hamnkrogen satsar för framtiden

Av den 24 november, 2020

Nyligen signerade Örebro Hamnkrogen ett nytt långtidsavtal med sin hyresvärd, i och med det satsar man nu på en ombyggnad.

Jag träffar Magnus Berglund som är delägare i Hamnkrogen.

Berätta om era framtidsplaner.
– Först och främst skall vi se till att ta oss igenom den här coronapandemin, och under tiden bygger vi ut köket så att det blir mer komplett och lättare att jobba i.

– Samtidigt vinterbonar just nu den del som vi haft under tak så att den kommer att fungera även under vintern och tanken var att vi skulle öppnat nu i november men med tanke på hur det ser ut i samhället just nu så avvaktar vi lite med det. Det blir i alla fall nytt golv och såklart isolerat samt nya möbler.

Kommer ni att hålla några julbord i år?
– Vi hade en del planer på hur vi skulle kunna ha julbord här men som läget ser ut just nu så vet vi inte riktigt hur vi skall göra nu, det kanske blir catering eller om vi kör på något annat sätt. Vi har typ en plan men om den går att genomföra får vi se.

Men om inte annat så är ni igång till sommaren eller hur.
– Ja då hoppas vi att det är lite lugnare i samhället och vi har många planer där också som vi inte kunde genomföra förra sommaren och några nya. Vi siktar på att göra det vi gör bra lite bättre och så lägger vi till lite nytt för att höja oss ännu mer.

– Dessutom kommer vi att göra en liten utbyggnad av vår uteservering med cirka sex bord till, möblemanget är inte riktigt bestämt än men blir det sådana bänkar som vi har så blir det 36 sittplatser. Vi har dock funderat på om vi inte skall göra någon form av soffgrupper där, det kunde vara trevligt. Den utbyggnaden blir på framsidan vid entrén mot vattnet.

Då önskar jag er lycka till och så ses vi om inte förr så i sommar.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Hamnkrogen satsar för framtiden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login