Örebro Cigarrförening bland de aktivare i Sverige

Av den 14 oktober, 2016

Det hela började som en intressegrupp på Facebook, nu har Örebro Cigarrförening en egen lokal och olika event varje månad.

Terho Holm är initiativtagaren och eldsjälen bakom Örebro Cigarrförening.

Berätta lite om hur Örebro Cigarrförening startade.
– Det hela började med en intressegrupp på Facebook, det fanns ingen grupp för cigarrentusiaster i Örebro och istället för att vänta på att någon skulle starta den så gjorde jag det själv.

– Sedan gick det från gruppen till medlemmar och ett event på Bishops Arms.

Det här med event har ni fortsatt med, hur ser er ambition ut där?
– Vi försöker hålla ett event i månaden och det kan vara allt möjligt. Ikväll tillexempel är Zakarias från Vivaldi här som har hållit i en provning och hjälper våra medlemmar att botanisera bland de cigarrer han har med sig.

– I november kommer Box Whisky att hålla en provning och så fortsätter det med olika event.

– Våra event är slutna vilket betyder att man måste anmäla sig till dem i förväg, men det gör man enkelt genom gruppen.

– De är alltså öppna för dagsmedlemskap.

_mg_5131

Hur fungerar det med medlemskap och Facebook gruppen och så vidare?
– Facebookgruppen är öppen, man behöver ansöka om medlemskap för att skriva i gruppen men det är bara för att hålla bort spammare, det kostar heller inget att vara medlem i Facebookgruppen då det är mot Facebooks stadgar.

– Reglerna för gruppen är enkla, allt är tillåtet bara cigarren är i fokus.

– Många har missförstått det här med medlemsavgiften, den är för medlemskap i lokalföreningen det vill säga för att nyttja vår föreningslokal.

Berätta lite om er lokal.
– Den här lokalen har vi haft sedan mars i år, innan dess hade vi en tillfällig lokal men den blev vi av med efter första träffen då ventilationssystemet inte fungerade som utlovat.

– Men nu har vi fått hyra den här lokalen av Abrahamssons och huset är nog mest känt i Örebro som Brädcentralen eller Möbelvaruhuset som låg här förut.

– Lokalen är öppen för endagsmedlemskap så länge det finns någon medlem som kan öppna.

– När det gäller rökningen i lokalen så är det strängt förbjudet med cigaretter och pipa, endast cigarrer och cigariller är tillåtna.

_mg_5130

Vad kostar det att vara medlem?
– Årsmedlemskapet ligger på tvåtusenfemhundra kronor och då får man en egen nyckel till lokalen, man får även erbjudanden om rabatter och gruppköp av cigarrer genom vår sponsor Kind Cigars.

– Man får även förhandsinformation om våra event och hundra kronor rabatt på våra event, vi planerar även att öppna en egen cigarrbutik i lokalen och då kommer det att bli medlemsrabatter i den.

Det låter ju spännande med en butik!
– Det tycker jag med och jag vill poängtera att när vi startar den blir det ingen tobaksbutik utan en cigarrbutik.

Om man tycker att detta låter spännande och funderar på att bli medlem, hur går man tillväga?
– Man börjar med att kontakta oss antingen genom PM på Facebook eller Mail till info@orebrocirarr.se, sedan tar en antagningsprocess vid där man får träffa några medlemmar och där vi ser att personkemin verkar fungera.

– Man behöver inte vara expert på något sätt det enda kravet är att man har ett intresse för cigarrer, vi har öppet antagning av nya medlemmar just nu så är man intresserad är det bara att höra av sig.

Då får jag tacka för pratstunden.

_mg_5126

Zakarias från Göteborgsbaserade Vivaldi står och diskuterar cigarrer och smaker med några av eventdeltagarna.

Vad tycker du om Örebro Cigarrförening?
– Det är enligt mig en av Sveriges mer aktiva cigarrföreningar, med regelbundna event av hög kvalitet, sen är det helt klart ett gäng goa gubbar och tjejer som är här.

Zakarias hjälper mig sedan hitta en cigarr som matchar mina smakpreferenser som är lagom komplex och i den mildare skalan.

Örebro Cigarrförening är helt klart en förening på frammarsch  och man planerar nu att ytterligare fixa till sin lokal genom att måla om och greja lite. Man har för närvarande många grejer på gång, bland annat kommer man att släppa en öl tillsammans med N Stor Stark som kommer hamna på systembolaget.

_mg_5128

Är du intresserad av cigarrer så tycker jag att du skall kontakta Örebro Cigarrförening eller i alla fall gå med i Facebookgruppen.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login