Örebro choklad, lakrits & delikatessfestival har något för alla

Av den 24 februari, 2018

Nu är Örebro choklad, lakrits & delikatessfestival i full gång. Festivalen som hade premiär i går fredag och pågår till och med söndag.

Festivalens utställare erbjuder förutom choklad och lakrits ett stort utbud av ostar, charkuteriprodukter, vin, rom, vodka, gin och viner. Men huvudfokus för festivalen är helt klart delikatesser.

Jag skulle verkligen rekommendera ett besök om man är svag för choklad men framför allt lakrits då det finns några riktigt bra lakritsutställare på plats. Vi har tillexempel Haupt från Stockholm med sina innovativa lakritsblandningar och Nammi lakrits med sin Isländska lakrits på plats.

Bland de alkoholhaltiga dryckerna fans det en mycket bra Champagne nämligen Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs 208 som jag kan rekommendera. En annan intressant produkt är Runa Vodkas enfatslagrade gin, den är dock mycket olik Hernö Gins Juniper Cask som också är lagrad på enfat men där Runas gin är mer ruffig och kryddig.

För övrigt finns de en stor mängd delikatessers som är mycket bra och det finns ostar, korvar, oliver och annat för alla smaker.

Passa på att kolla in festivalen innan den stänger på söndag.

Festivalen har öppet Lördag 24 februari 10:00 – 19:00, Söndag 25 februari 10:00 – 17:00.

Bilder från festivalen.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login