Onrush och SOMA tillgängliga att ladda ner för PlayStation Plus-medlemmar

Av den 30 november, 2018
Onrush tillgänglig att ladda ner för PlayStation Plus-medlemmar i december

I december kan PlayStation Plus-medlemmar sätta plattan i mattan i det maxade racingspelet Onrush och försöka överleva i en forskningsbas mörka korridorer långt under vattenytan, i det kritikerrosade skräckspelet SOMA.

PlayStation Plus-spelen i december kommer garanterat få ditt hjärta att rusa – vare sig det är i glädjerus eller ren och skär skräck.

Det första spelet är Onrush, en extravagant och explosiv racingupplevelse från den legendariska racing-studion Codemasters, som gett oss otaliga racingspel genom åren så som Formula 1 och Dirt-serierna.

Det första du kommer upptäcka med Onrush är att det är helt maxat. Du tävlar på gigantiska banor som sträcker sig genom grönskande skogar, övergivna fabriker och till och med mars-liknande landskap fyllda med brinnande rymdskepp. Det är enorma hopp runt nästan varje hörn, och spelet uppmanar dig konstant att ta så många risker som möjligt.

En annan intressant grej med Onrush är att det inte handlar om att komma först över mållinjen, utan att göra tricks och krascha in i dina motståndare på de mest kreativa sätt du kan tänka dig. Ett annat exempel är spelläget Lockdown, som i grunden är ”Herren på täppan” fast i rörelse, där två lag slåss om att vinna zoner genom racet. Det handlar aldrig om att komma först, utan att se till att laget försvarar och vinner varje zon.

Om letar efter ett nytt spel i stil med Motorstorm och Burnout-serierna, där du inte behöver tänka på att bromsa eller vara rädd om andra spelare, så är Onrush definitivt spelet för dig!

Upplev skräcken i en forskningsstation under havsytan
Det andra spelet i december kommer från en studio som är experter på skräckspel. SOMA är skapat av Frictional Games, en svensk studio som står bakom kritikerrosade spelet Amnesia: The Dark Descent – som av många har kallats för det mest skräckinjagande spelet någonsin.

I SOMA vaknar du upp i mitten av en mörk och övergiven forskningsbas på havets botten. Du kommer inte ihåg vad som har hänt där, men en sak är säker: Någonting är allvarligt fel och du går inte säker. I spelet vandrar du runt genom många labyrint-liknande korridorer där någon – eller någonting – kan vänta runt varje hörn. Om du blir upptäckt har du ingen möjlighet att slåss tillbaka mot djupets faror. Ditt enda alternativ är att fly.

SOMA tar väl tillvara på element från psykologisk skräck, istället för att bara förlita sig på snabba och plötsliga överraskningar. När du spelar SOMA är det tydligt att du spelar något som är skapat av personer som bemästrat skräck-genren sedan länge. Spelet flyttar fram gränserna för traditionell skräck, och om du letar efter något som skrämmer upp dig på kreativa sätt så kan du sluta leta nu.

Om du vill uppleva världen och storyn i SOMA, men har svårt att spela skräckspel, så finns det även goda nyheter – Frictional Games har lagt till ett ”Safe Mode” där du helt enkelt inte kan dö. Det tar inte bort alla skräckinjagande element, men då fiender inte kommer attackera dig kan du utforska världen utan att ständigt behöva frukta för ditt liv – vilket definitivt gör upplevelsen mer behaglig.

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login