Olle Unenge och Richard Lindgren hyllar Bob Dylan på STÅ

Av den 18 maj, 2019

23 maj, på kvällen innan Bob Dylan firar sin 78:e födelsedag, kommer den amerikanske legendaren att hyllas stort vid en föreställning på restaurang STÅ i Örebro. Då kommer Olle Unenge och Richard Lindgren ställa sig på scen med en rikligt Dylan-relaterad repertoar i bagaget och framföra låtar på både svenska och engelska.

Olle och Richard, två produktiva och kreativa artister i sina bästa år, kommer den här sommaren turnera runt i Sverige som uppvärmare och support till Contact, det klassiskt återförenade 70-talsbandet, på 8 gig från kust till kust samt ett antal egna konserter som duo. Turnépaketet har premiär i Örebro på Frimis 22 maj och kvällen efter bjuder Olle och Richard på ett fång Dylan-låtar i en avslappnad och anspråkslös atmosfär på STÅ.

Olle Unenge:
Olle, från Örebro, är sedan över 30 år tillbaka ledare och sångare i den irländskt klingande kvartetten Tullamore Brothers men han har sedan 2012 också siktat in sig på en solokarriär med nästan genomgående eget låtmaterial på svenska. På två album, ”Det kunde förvisso vara värre…” (2014) och”Pensionerade hippies & tatuerade sexpack”(2018), har han presenterat sina sånger framförda på ett genuint personligt sätt. Med sitt Tullamore Brothers har Olle turnerat runt Sverige i många år och har även spelat på sitt kära Irland.

Richard Lindgren:
Richard, från Malmö, har en lång karriär bakom sig. Efter några år som medlem i grupperna Brilliant Mistakes, Kettlefish och Turtle Step solodebuterade han 1996 och har sedan producerat tio personligt färgade album plus trippelalbumsamlingen ”Memento”. På skivorna har han nästan uteslutande presenterat egna sånger på engelska som bottnar i den USA-doftande americana-genren. Richard har överlag en kreativ ådra, konst och poesi är också ambitiösa intressen, och det alldeles aktuella albumet ”Death and love” kommer att följas av ytterligare skivor. Richard konsertpublik har på senare år fått en europeisk prägel när han har turnerat flitigt i både Italien och Holland.

Olle och Richard uppträder Torsdag 23 Maj 2019 på STÅ Pintxos & Vänner.

» Mer information här «

Musik | Olle Unenge och Richard Lindgren
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login