Olle Unenge / Boksläpp och Utställning ”Längs Svartån”

Av den 27 mars, 2018

– Under promenader längs Svartån i Örebro med Hustrun började jag dokumentera det jag såg med hjälp av kameran i mobiltelefonen. Jag lade ut de bearbetade fotona på sociala medier där dom fick många ”gilla” och upplyftande kommentarer. Jag mötte människor ute på stan som tyckte jag skulle göra en bok, och det blev till slut en liten fotobok (14×14 cm), en kärleksförklaring till Örebros Svartå. Välkommen på promenad! – Mvh Olle Unenge, boende på Öster i Örebro, fem minuters promenad från ån.

Olle Unenge om fotoboken….

Hur blev det en bok?
Jag har under flera år promenerat längs Svartån med min fru och tagit bilder med min telefon och har fått kommentaren från flera personer att jag borde göra en bok och på den vägen är det.

Det blir ju en fotoutställning också.
Ja, det är min första och allt känns jätteroligt och jag har fått massor av positiva kommentarer.

”Längs Svartån” är en liten bok om ån som rinner genom Örebro, jag har själv fotograferat, skrivit och formgivit boken. Tidigare böcker är ”Med lust. Och fägring stor – Boken om Stadsparken i Örebro” (2005), och under åren formgivning av ett antal böcker.

Imorgon, onsdag 28 mars signerar Olle Unenge boken på Lindhska Bokhandeln i Örebro kl.12-18.

Fotoutställning ”Längs Svartån” i Wadköping
Foton i lite större format från boken ställs ut i Wadköpingsrummet i Wadköping, Örebro, på Påskafton 31 mars kl 11-16 är det vernissage av utställningen som pågår lördag 31 mars t.o.m. torsdag 12 april.

Lite om Olles bakgrund: Född 1948 i Solna/Stockholm. Berghs Reklam&Marknadsskola, Stockholm 1968-70. Konstfackskolan, Stockholm 1970-75. Bildlärare i Örebro och Hallsberg 1975-85. Egen företagare och ”kul-turarbetare” sedan 1985.

Tidigare medlem i Örebros grafikgrupp, har gjort ett flertal teckningsutställningar under åren och ställde bl a för tio år sedan ut på Örebro Slott. Kulturentreprenör – tecknare, musikant, AD/formgivare, konsertbokare – och kan väl numera även kalla sej fotograf… 

Två CDs med egna sånger på svenska: ”Det kunde förvisso vara värre” 2014 och ”Pensionerade Hippies och Tatuerade Sexpack”, som släpptes på Rymdklang Records 10 mars 2018. Under åren har det även blivit tre CDs med Tullamore Brothers och spelningar med Jeremias Session Band. Har tidigare (2005) gett ut ”Med lust och fägring stor: Boken om stadsparken” tillsammans med Pelle Svensson (text) och Andreas Hylthén (foto).

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login