Ola Söderholm bjöd Frimis Salonger på vasst pod-snack

Av den 11 november, 2017

Ola Söderholm gjorde under fredagskvällen ett stopp på Frimis Salonger med sin standup show Könshumor och Politisk analys.

Det var en stor publik som sökt sig till Frimis Salonger för att se den välkända pod-profilen känd från podcasten Lilla Drevet som han driver tillsammans med Jonatan Unge. För uppvärmningen stod Johannes Finnlaugsson, han gjorde en bra insats och drev mycket med sig själv och bland annat #metoo.

Ola Söderholm kör en väldigt ironisk och sarkastisk humor som bygger på en vass samtidsannalys av samhället och det politiska läget i Sverige och världen.

Han är som sagt mest känd från sin podcast Lilla Drevet där han i mångt och mycket kör samma stil, Ola talar i början av showen om att han har svårt att kombinera sina två uttrycksformer, och jag kan nog hålla med i detta. Showen blir på något sätt en standupvariant av podden, och personligen tycker jag att det kanske inte blir helt lyckat.

Jag måste säga att jag älskar Olas humor med den vassa satiren och den mörka ironin, men när jag går på standup vill jag få några asgarv och de liksom uteblir. Jag skall villigt erkänna att jag sitter och småskrattar nästan hela tiden, men kanske mer på ett sätt som om jag satt på bussen och lyssnade på Lilla Drevet än på en standupshow.

Analyserna är vassa och pricksäkra med många poänger, men leveransen ger mig inte den chockterapin som materialet skulle kunna och därför uteblir mina garv. Ola är helt klart värd att se och lyssna på, men med en annan leverans skulle detta kunna bli riktigt bra.

Bilder från showen.

Ola Söderholm Könshumor & politisk analys får hela…

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login