Öl | S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl

Av den 22 mars, 2015

Bryggaren Jessica Heidrich och krögaren Mathias Dahlgren har ett bryggsamarbete där de tillsammans skapar öl till svenska mathögtider. De två föregående åren bryggde de Mathias Dahlgren & S:t Eriks Påsköl som tack vare den positiva responsen och höga efterfrågan nu lanseras igen.

Den 16 mars 2015 lanseras samarbetet mellan S:t Eriks Bryggeri och Mathias Dahlgren för tredje året i rad. Ölet är en modern mörk påsklager hantverksbryggd med pilsnermalt, karamellmalt och specialrostad chokladmalt, och kryddad med humlesorterna Centennial och Amarillo.

Påsken är en av våra viktigaste mathelger som också ger en föraning till vårens primörer. Påskmaten innehåller allt från lättare rätter till smakrikt lamm och fet lax. Vårt påsköl är bryggt för att vara både elegant och mustigt och därmed passa till det mesta av den klassiska påskmaten, säger Mathias Dahlgren.

S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl doftar av lätt rostade toner och den maltiga kroppen avslutas med aromatisk kryddig beska. Resultatet är ett elegant, mustigt och mörkt öl med balanserad beska som möter den inhemska påskmaten mycket väl.

Dryck | Öl
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login