Öl | Nu lanseras det ekologiska Skärgårdslager Originalet

Av den 2 juni, 2015

Lagom till sommaren lanseras ett öl med hjärta för den Svenska Skärgården på Systembolaget. Skärgårdsbryggeriet är namnet, som nu bryggt en Skärgårdsinspirerade öl i form av en ekologisk Skärgårdslager.

Ölet lanseras idag 1/6 i det lokala & småskaliga sortimentet samt beställningsbar i hela landet genom örebrodepån. Men finns också som 3,5% som bla. säljs av Skärgårdshandlarna i Stockholms Skärgårds.

Jag är stolt att kunna presentera en god nyheter på öl-himlen, med en stark anknytning till Svenska skärgården, säger Marcus Ekman, Grundare till Skärgårdsbryggeriet

Bryggaren Marcus har likt många den senaste tiden bryggt hemma och därifrån haft en önskan om att ta nästa steg.

Det är ett riktigt hantverk som erbjuds och vi som arbetar med detta har lagt både hjärta och själ i det här projektet. Vi brygger vårt skärgårdsöl externt i små satser med tillgång till ett slutet system som behåller kolsyran från jäsning till flaska (inga tillsatser) Vi filtrerar ölet för en bättre kvalité och behåller det opastöriserad för den levande ölkulturen och smakens skull, säger Marcus,

Skärgårdslager är ett ekologiskt (EU jordbruk) opastöriserat ljust underjäst öl av lagertyp. Skärgårdslager är en törstsläckare med lite mindre beska som passar prefekt till alla tillfällen. En tydlig maltbas rundas av med lite bröd & citrus i smaken från den klassiska humlesorten Saaz (Tjeckien)

Artikelnr. 30561
33cl flaska, 22,90:-

Mat & Dryck | Öl
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login