Öken levererade solid Stoner på Rock Bar

Av den 13 juni, 2017

Rockbar fortsätter att bjuda Örebro på nya rockkonserter varje vecka i en mängd varierande rockgenrer och är en bra plattform där mindre band får en chans att visa upp sig.

Ett band som gjorde ett stort intryck på Rockbar för några år sedan var Blues Pills från Örebro som verkligen öste på med sin sköna Retrorock som gjorde sig bra på den lilla scenen.

Stonerrock har alltid varit en av mina favoritgenrer och jag såg verkligen fram emot lördagens spelning med bandet Öken från Skövde.

På en gång när bandet börjar spela sin tunga rock som är spridd i olika genrer hörs ett övertygande Stonersound med kraft. Gitarrerna låter mäktigt tillsammans med skickligt trumspelande av Jesper, tyvärr hörs inte sången speciellt bra vilket är tråkigt.

Andra låten som är en cover av Grand Funk Railroad framförs med råstyrka och spelningen drar igång på allvar där publiken visar stor entusiasm. Vi i publiken som är Stonerfrälsta får ett intressant varierat maffigt sound levererat av Öken som öser på oförtröttligt. Låten ”Väktaren” är min favorit under spelningen som framförs med kraftig energi där kvällen når sin kulmen.

Öken imponerar med sin musik och kan verkligen spela Stoner på ett övertygande sätt men behöver få mer rutin och finslipa alla detaljer.

Öken får hela…

Bilder från spelningen…

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login