Okända fakta och udda historier om första världskriget

Av den 25 september, 2019

Fösta världskrigets betydelse i den moderna historien kan egentligen inte överskattas. Vid sidan av de vedertagna berättelserna om kriget finns många okända fakta, märkliga anekdoter och udda historier. I Niclas Hermanssons nya bok får vi en annorlunda bild av detta krig som förändrade världen för evigt.

 – I min nya bok skildrar jag bland annat den enbente cyklisten som blev nationalhjälte, de första experimenten med obemannade flygplan och den ryske amiralen som bara var timmar ifrån att dra in Sverige i kriget, berättar Niclas Hermansson.

De många och varierande ämnena i Okända fakta och udda historier om första världskrigetspänner från det märkliga och överraskande till det skräckinjagande. Boken lyfter fram fascinerande detaljer, både för den som är flyktigt bekant med första världskriget och för den som är väl insatt i militärhistorien.

Niclas Hermansson är gymnasielärare till vardags och har ett brinnande intresse för historia i alla dess former. Han har tidigare skrivit boken Okända fakta och udda historier om andra världskriget tillsammans med Peter Ryberg. Hermansson är född och uppvuxen i Småland och bor i dag i Jönköping.

Kultur | Okända fakta och udda historier om första världskriget
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login