Ojämnt när SEMST uppträdde på Frimis Salonger

Av den 13 april, 2018

Under torsdagskvällen besökte standup gruppen SEMST Frimis Salonger med showen SEMST Demokrati.

Gruppen består av Jonatan Unge, Branne Pavlovic och Ahmed Berhan, med sig denna kväll hade de även den unga komikern Niklas Löfgren.

Först ut var Branne med en för mig inte så sammanhållen akt, jag skall väl säga att jag inte sett speciellt mycket av SEMST och efter samtal med några fans så förstår jag att mycket av showen bygger vidare på de karaktärer gruppen skapat i sin podd under många år. Så kanske är det lite som att börja titta på sista säsongen av Vänner utan att ha sett de tidigare, jag håller dock fast vid att Brannes akt är spretig och jag kommer aldrig i stämning helt enkelt.

Andre man på scen är Jonatan Unge som gör ett bättre jobb med en linje genom akten som går att följa även om den har några knixar, jag tycker för övrigt att delen om Trump är riktigt rolig. Han lyckas dock inte att få mig att asgarva någon gång, men ett och annat fniss slinker i alla fall fram.

Efter en kort paus var det dags för kvällens gästspel från Niklas Löfgren som normalt inte tillhör gruppen, Niklas har en skön självutlämnande komikerstil som jag gillar och han lockar fram en hel del skratt även från de som inte var SEMST fans. Jag tror att Niklas har möjlighet att verklige slå igenom inom standup och även om jag tycker att han behöver lite mer utveckling så har han stor potential.

Siste man på scen är Ahmed Berhan och det här var en akt med ett grymt bra flyt, han har ett riktigt bra flow och skämten känns som om de kommer naturligt. Här kommer mina skratt ofta och jag fångas av flödet när Ahmed skämtar om vår nutid och skämtar om ämnen som ISIS och våldet i förorterna.

Det känns skönt att man slutar på topp och det är Niklas Löfgren och Ahmed Berhan som lyfter den här showen för mig.

SEMST Demokrati får hela…

Bilder från showen.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login