Oemotståndlig riesling med urkraft

Av den 30 november, 2020

St Remigiusberg Riesling från Tesch är en stor riesling med djup, elegant struktur och inbjudande karaktär. Nedslitet vulkaniskt berg, låga skördeuttag och Martin Teschs eminenta vinmakning gör sitt till i tillblivelsen av det vingårdsspecifika vinet. Det här är en torr riesling med koncentrerad frukt och mineralitet som tål att lagras upp till tio år.

Martin Tesch har vuxit som alltmer hyllad vinmakare sedan han tog över familjens vinföretag 1997. Som biokemist med doktorsgrad är han ytterst noggrann med allt arbete, från odlingarna till sista handpåläggningen i källaren. Vinmarkerna sköts enligt hållbara principer och utan pesticider eller herbicider. Med åren har Martin Tesch kommit att arbeta alltmer fokuserad på renodlade vingårdsviner och St Remigiusberg Riesling är ett av hans finaste resultat av det mödosamma arbetet.

Vingården St Remigiusberg har fått sitt namn efter ett medeltida benediktinerkloster och anses vara den bästa vingården i den lilla staden Laubenheim vid Nahes västra flodbankar. Här når druvorna full mognad tack vare ett gynnsamt ostligt läge där vingården skyddas mot kalla västanvindar samtidigt som den stenrika marken värmer upp jorden som består av nedslitet vulkanisk berg och järnrik lerjord.

Weingut Tesch, med bas i närbelägna Langenlonsheim, äger 95% av vingården St Remigiusberg och här handplockas druvorna som blir till fina vingårdsspecifika St Remigiusberg Riesling.

2018 är en riktigt bra årgång. En torr och varm sommar och fin höst gav friska druvor som kunde skördas sent vid perfekt mognad. Kritikern James Suckling gav St Remigiusberg 2018 höga poäng ( 93/100) och uppmanar till omedelbar konsumtion av det generösa vinet där citrustoner som drar mot mandarin möter äpple, kvitten, melon och papaya. Smaken är frisk med en liten fruktig smak. Här finns också toner av mer mogen frukt, en lätt kryddighet och ett långt avslut.

St Remigiusberg 2018
Lanseras: 24 November
Artikelnummer: 92206
Pris: 199 kr

Dryck | Oemotståndlig riesling med urkraft
Örebroguiden

Källa: The Wine & Spirits Collective

You must be logged in to post a comment Login