Odling för trångbodda

Av den 2 juli, 2019

Den hydroponiska odlingslådan Harvy har redan fått fler att odla mer. Uppföljaren, en mindre och mer lättplacerad variant, är med sina 39 cm passar perfekt för det lite mindre utrymmet. Med den här typen av odlingslåda behövs varken odlingsvana eller jord för att uppnå ett lyckat resultat.

Den nya, mindre modellen rymmer 3 plantor och det kan vara fullt tillräckligt för att göra dig så gott som självförsörjande på exempelvis sallat eller basilika. Odlingslådan ryms på de flesta fönsterbrädor, har en tidlös form och passar såväl inne som ute.

Inga odlingskunskaper
Odlingen sköter sig till största delen själv och är ett enkelt sätt att uppleva glädjen med egenodlade grönsaker och blommor, året runt. Vi har skalat bort allt som kan krångla till det som jord, plantering och ständig bevattning. Har du tio minuter och friskt vatten, så har du alla förutsättningar för att starta din odling.

Allt du behöver
Startpaket allt som behövs för att komma igång: odlingslåda, 6 försådda pluggar (räcker till 2 omgångar) och växtnäring. Pluggarna innehåller frön av sallat ’Lollo Rossa’ och basilika ’Emily’, två populära sorter som passar utmärkt att odla i vatten. Näringen har tagits fram för att ge din hydroponiska odling allt den behöver.

Ljus är viktigt
Ljus är viktigt, framförallt vid odling inomhus. För att uppnå bäst resultat och lyckas med odlingen vintertid, lanseras även en LED-ramp på passande 39 cm. Kombinerat med sugproppshängaren tar belysningen minimalt med plats och du kan enkelt skapa din egen odlingsstation på köksbänken.

Ett samarbete
På Nelson Garden är vår stora passion odling i alla dess former. Hydroponisk odling är en av dem. Odlingslådan och den hydroponiska näringen är utvecklade i samarbete med Hemmaodlat, en ideell förening som också är Sveriges ledande forum för hydroponik.

I september kommer den nya, mindre modellen av Harvy att finnas i butik, såväl i fysiska butiker som på webben.

Prylar | Odling för trångbodda
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login