Nyzeeländsk Chardonnay från Church Road nu till Sverige

Av den 4 juni, 2018
Nyheten McDonald Series Chardonnay från boutiquevineriet Church Road i Hawke's Bay, Nya Zeeland.

Denna smakrika Chardonnay har en fruktig karaktär med tydlig smak av citrus, en mjuk ton av rostade nötter och bröd samt en hint av rökighet i sin efterton. Vinet är komplext och mjukt men balanseras upp av en frisk syra.

Då vinerna från Church Road vanligtvis sällan exporteras är det första gången i historien som boutiquevineriet finns representerat på Systembolagets hyllor.

Nya Zeeland är mycket mer än bara Marlborough och Sauvignon Blanc. Denna prisbelönade Chardonnay från Church Road är både tropisk och komplex och en efterlängtad nyhet i Sverige. Vinet är framförallt ett matvin och passar perfekt med tex en halstrad piggvar med brynt hasselnötssmör, säger Karolina Järnblad, varumärkesansvarig för Church Road.

Vinet började produceras redan 1990, och druvorna odlas i ett relativt kallt område kring Hawke’s Bay på Nya Zeelands norra ö. Kylan gör att Chardonnay från gårdarna i området får en levande, fruktig smak med en mjukt balanserad syra.

Church Roads vinmakare Chris Scott har sedan 2003 funnits hos vinhuset och överser all produktion, med en lång rad prisbelönade viner som resultat, Church Road McDonald Series Chardonnay finns i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 juni.

No: 688101
Alkoholhalt: 13,5%
Producent: Church Road, Hawke’s Bay
Ursprungsland: Nya Zeeland
Smak: Tydlig smak av tropisk frukt och citrus med en mjuk hint av rostade nötter. En mycket lätt rökig efterton, välbalanserad syra och friskhet.
Pris: 179 kr

Mat & Dryck | Church Road McDonald Series Chardonnay
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login