Nytt vegetariskt alternativ till kyckling

Av den 16 september, 2017
Nytt vegetariskt alternativ till kyckling.

Kyckling är den vanligaste svenska vardags- och helgrätten enligt Matrapporten 2017*. Med nya Hälsans Kök Filébitar är det enkelt att byta ut kyckling mot vegetariska filéer i vardagsrätterna, utan att behöva bryta vardagsrutinerna.

Hälsans Kök Filébitar är ett vegetariskt alternativ till kyckling med neutral smak och med ett mört bett. En perfekt bas för att utforska vegetariska möjligheter. Hälsans Kök Filébitar är både veganska och gjorda med vanliga ingredienser, inga konstigheter.

Andelen personer som väljer att äta vegetarisk mat minst en gång i veckan är idag 44 %*. Det borde vara betydligt fler tycker Hälsans Kök. Tidigare i år lanserades därför sajten ”Vego för framtiden” som syftar till att uppmuntra fler att äta vegetariskt oftare genom att visa tydliga och konkreta exempel på effekter på miljön av att förändra sina matvanor till en mer växtbaserad kost. Ökad kunskap kan leda till att fler blir motiverade att äta mat som både är bra för miljön och kroppen. Detta går helt i linje med Hälsans Köks och Nestlés ambition att bidra till ett hållbart samhälle och förbättrad folkhälsa.

”Det är många som är nyfikna på att prova att äta mer vegetariskt, men som inte riktigt tar sig över tröskeln – eftersom rutinen oftast vinner i vardagen. Med nya Filébitar är det enkelt att ersätta kyckling i dina vardagsrätter. Du kommer knappt märka någon skillnad.” säger Johannes Erlandsson, marknadschef på Hälsans Kök.

Filébitar kommer att finnas i butik från 18 september. De kommer att säljas i en förpackningsstorlek på 320g.

*Matrapporten, Food & Friends 2017.

Fakta om Filébitar:

  • Vegetariskt alternativ till kyckling
  • Neutral smak och med ett mört bett
  • Vegansk
  • Gjord med ingredienser som du känner till, inga konstigheter.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login