Nytt utseende på ”folkets calvados” Anée fine Calvados des Capucins

Av den 13 september, 2019

Anée fine Calvados des Capucins, ”folkets calvados”, har fått en nytt fräscht utseende med ett varmare utseende på etiketten som speglar drycken på ett harmoniskt sätt.

Anée fine Calvados des Capucins finns i Systembolagets samtliga butiker med varunr: 112 | pris: 219 kr | 500 ml och alk.halt 40%.

Anée är en ljust bärnstensfärgad Calvados. Doften är stor, ren och fruktig med kraftfulla äppeltoner och inslag av kanel. Smaken är medelfyllig, elegant och fruktig med friska toner av gröna äpplen och lätt inslag av päron, apelsin och ekfat. Serveras som avec, on the rocks eller använd Anée som bas i drinkar och cocktails.

Tidigare i våras så blev Anée fine Calvados des Capucins i det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 korad som vinnare i kategorin bästa VS! Det är en global jury som väljer ut de allra bästa Calvados i olika stilar och som delar ut priserna i de olika kategorierna. Detta för att promota världens bästa calvados samt öka kunskapen mot konsumenter och främja internationell handel.

Anée är en calvados gjord på cider huvudsakligen av äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen har det använts ungefär sju kilo äpplen för att framställa 500 ml calvados. Anée Capucins är destillerad i kolonn och består av noggrant utvalda destillat av olika årgångar. Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Namnet Anée kommer ursprungligen från en hängiven calvados-tillverkare och användes första gången 1919. Bränneriet där Calvados Anée des Capucins destilleras heter Corneilles och är beläget strax utanför hamnstaden Deauville.

Dryck | Nytt utseende på ”folkets calvados” Anée fine Calvados des Capucins
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login